Žoze Murinjo je novi trener Rome

Kakvo iznenađenje, "specijalni" je samo dvije sedmice bio bez posla... "Vučicu" će, međutim, preuzeti na startu naredne sezone, imaće dva mjeseca da se pripremi za novi posao...

19437 pregleda 112 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Jedanaest godina je prošlo otkada je Žoze Murinjo osvojio posljednju titulu Serije A sa Interom, "nerazuri" su prije dva dana ponovo zasjeli na tron, a njihov bivši trener vraća se na Apenine - Portugalac je imenovan za novog trenera Rome!

Kakvo iznenađenje, "specijalni" je samo dvije sedmice bio bez posla, otkada je smijenjen sa mjesta trenera Totenhema.

"Vučicu" će, međutim, preuzeti na startu naredne sezone, imaće dva mjeseca da se pripremi za novi posao...

Murinjo je dvije godine bio trener Intera, od 2009. do 2011. - osvojio je sve što se moglo osvojiti, uključujući i legendarnu "tripletu", uz trofej Lige šampiona i dvije titule u Seriji A. Glavni rival u Italiji bila mu je - Roma, predvođena Franćeskom Totijem i našim Mirkom Vučinićem.

Žoze Murinjo
foto: Sofascore

Nije Murinjo ostao u lijepom sjećanju navijačima Rome, ali sve se brzo zaboravlja - u Engleskoj je, na primjer, nakon Čelsija vodio Mančester junajted i Totenhem.

"Oduševljeni smo što ćemo trener kao što je Žoze Murinjo bio novi član Romine porodice", istakli su u zajedničkom saopštenju čelnici rimskog kluba, predsjednik Dan Friedkin i potpredsjednik Rajan Fridkin.

"Žoze je šampion koji je osvajao trofeje na svim nivoima i osiguraće izvanredno vođstvo timu i iskustvo za naš ambiciozni projekt. Imenovanje Murinja za trenera predstavlja veliki korak naprijed u izgradnji pobjedničkog, čvrstog i trajnog mentaliteta u našem klubu", piše u saopštenju.

Oglasio se i Murinjo:

"Zahvaljujem se porodici Fridkin što me je odabrala da vodim ovaj sjajni klub i što me je učinili dijelom njihove vizije", rekao je Murinho.

"Odmah nakon razgovora sam shvatio kolike su ambicije ovog kluba. Želimo zajedno da prokrčimo pobjednički put u godinama koje dolaze. Nevjerovatna strast navijača Rome uvjerila me da se prihvatim posla i jedva čekam početak sljedeće sezone", istakao je Portugalac.

Romu će tako na kraju sezone napustiti sadašnji trener, Murinjov zemljak, Portugalac Paulo Fonseka. Ekipa je trenutno tek sedma na tabeli Serije A, bez gotovo ikakvih šansi da se plasira u Ligu šampiona.Nada je postojala u Ligi Evrope, ali je Roma prvi meč polufinala protiv Mančester junajteda na "Old trafordu" izgubila čak sa 6:2.

Bonus video: