Dečić ili Iskra - ko piše istoriju?

I Tuzani i Danilovgrađani igraju za prvo finale Kupa. Sjutra veče u Tuzima (20 h) kreću od nule

4943 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FK Iskra
Foto: FK Iskra

Ko će prvi put igrati finale Kupa, Dečić ili Iskra - istorija se sjutra veče u Tuzima (20 h), šta god da se desi nakon 90 minuta, ili možda penal-lutrije.

Koliko su “akcije” dva tima izjednačene uoči revanša polufinala Kupa govori ne samo rezultat iz prvog meča u Danilovradu (0:0), već i skor dva tima u prvenstvu ove sezone, koji je potpuno izjednačen.

Na četiri odigrana meča, naime, izabranici Edisa Mulalića i Aleksandra Nedovića ostvarili su po jednu pobjedu (2:0 za Dečić u Tuzima, 2:1 za Iskru u Danilovgradu), dok su dvije utakmice završene bez pobjednika - naravno, obje po 0:0.

Dečić ima dodatni motiv, jer bi plasmanom u finale Kupa gotovo osigurao plasman na evropsku scenu - prvi u istoriji kluba.

"U odličnoj smo, rekao bih nikad boljoj poziciji pred revanš polufinala, i to će nam biti dodatni motiv", poručuje vezista Dečića Matija Božanović.

"Navikli smo na tvrde utakmice protiv Iskre, koja ima odličnu ekipu i moramo da budemo fokusirani. Finiš je sezone, svaka utakmica je važna, ali ova je na neki način do sada i najbitnija. Vjerujem da ćemo krunisati sve dobro što smo uradili cijele sezone", kaže Božanović.

Iskra ovog proljeća ima mnogo problema u realizaciji, već 12 utakmica nije dala gol iz igre, ali bi je zato jedan pogodak u Tuzima (opet iz prekida - zašto da ne?) značajno približio finalu.

"Čeka nas teška utakmica protiv veoma kvalitetne ekipe Dečića. Imamo i mi naše adute i mislim da će oni na kraju i presuditi. Prošle godine smo kroz prvenstvo izborili plasman u Evropu, ove sezone smo sve karte bacili na Kup i nadam se da ćemo ponovo ostvariti veliki uspjeh", kaže Vladislav Rogošić, vezista Iskre.

Meč u Tuzima počinje u 20 sati, sudi Predrag Radovanović iz Podgorice.

Bonus video: