Vlaisavljević još danas protiv Budućnosti

Trener Kom Eurozoxa je prvi kandidat da od januara preuzme Budućnost, a danas će na Zlatici pokušati da zaustavi „plave”
56 pregleda 0 komentar(a)
Miroslav Đukić i Dušan Vlaisavljević, Foto: Partizan.rs
Miroslav Đukić i Dušan Vlaisavljević, Foto: Partizan.rs
Ažurirano: 02.12.2017. 11:10h

Trener Kom Eurozoxa Duško Vlaisavljević glavni je kandidat da od januara preuzme Budućnost, a raspored takmičenja je „namjestio” da već danas, ili još danas - bude protiv Budućnosti.

Aktuelni šampion na Zlatici počinje eru bez Dragana Kažića, doskorašnjeg trenera, koji je smijenjen u ponedjeljak zbog minusa od 13 bodova u odnosu na Sutjesku.

Glasine da bi od januara mogao da sjedne na užarenu klupu Budućnosti, Vlaisavljevića, kako ističe, neće ni najmanje poremetiti u pripremi današnjeg meča.

"Ja sam trener Koma i apsolutno sam usresređen na to da pokušamo do kraja polusezone da osvojimo što više bodova, počevši od utakmice protiv Budućnosti. Komu je svaki bod dragocjen u borbi za opstanak", kazao je Vlaisavljević.

Iako, tim sa Zlatice ne stoji loše pod Vlaisavljevićem, naprotiv - peti je na tabeli, može da bude i četvrti ako dobije današnji meč, a u seriji je od čak pet trijumfa na domaćem terenu.

Budućnost, s druge strane, ove jeseni igra katastrofalno u gostima, zabilježila je samo jednu pobjedu na osam mečeva, a na Zlatici, kao i na preostala tri meča, vodiće je tandem Božo Vuković - Dejan Jelenić.

"Moramo sada da pokažemo da smo ekipa", kaže defanzivac Budućnosti Filip Mitrović.

Podgoričani kasne 13 bodova za Sutjeskom i već je sada jasno da je odbrana titule u domenu naučne fantastike.

"Igramo protiv čvrstog protivnika, koji je opokazao da ima kvalitet osvajanjem velikog bodova na svom terenu. Pored svega toga, moramo da idemo na pobjedu, kao u svakoj utakmici, jer su ambicije Budućnosti da uvijek pobjeđuje", istakao je Mitrović.

Sutjeska se već lagodno osjeća na vrhu, daleko ispred svih, a danas protiv posljednjeplasiranog Dečića kraj Bistrice ima veliku priliku da upiše devetu uzastopnu pobjedu, i zatvori krug.

Jer, pobjednička serija tima Nikole Rakojevića počela je baš od remija sa Dečićem u Tuzima (0:0).

"Ne očekujemo laku utakmicu, ali očekujemo pobjedu, naravno", kaže Miloš Vučić, desni bek Sutjeske.

Obrana Nikšićana nije primila gol 928 minuta i danas ima šansu da prebaci magičnu brojku od 1.000...

"Pritiska nema, jer idemo iz utakmice u utakmicu. To što nismo primili gol toliko vremena posljedica je naše koncentracije i maksimalnog fokusa u svakom trenutku", istakao je Vučić.

Mladost na Starom aerodromu čeka Petrovac, čija odbrana nije primila gol već pet mečeva, dok će Rudar protiv Iskre u Danilovgradu pokušati da ostvari prvi trijumf u gostima ove sezone.

PAROVI

KOM EUROZOX - BUDUĆNOST (13 SATI)

SUTJESKA - DEČIĆ (13)

MLADOST - PETROVAC (13)

ISKRA - RUDAR (13)

Petak:

ZETA - GRBALJ 1:1 (0:0)

Bonus video: