Murinjo privatno: Želi stan u centru Rima, ćerka je preduzetnica, sin budući trener

Sve ovo piše čuvena "Gazeta delo sport", ali i još mnogo, mnogo toga - Murinjo još nije ni došao, a šou u Italiji je već počeo

6859 pregleda 0 komentar(a)
Žoze Murinjo sa porodicom, suprugom, kćerkom i sinom, Foto: The Sun
Žoze Murinjo sa porodicom, suprugom, kćerkom i sinom, Foto: The Sun

Žoze Murinjo se vraća u Italiju, a mediji na Apeninima su oduševljeni - svi sportski listovi, portali, ali i TV stanice, bukvalno su prenatrpani vijestima o dolasku Portugalca na kormilo Rome.

Šta je privuklo Murinja u Vječni grad, kako će izgledati njegova Roma, koja su to pojačanja koja prvo želi da dovede, kako će izgledati njegov susret sa navijačima Intera, sa kojim je 2010. osvojio legendarnu "tripletu", može li iskusni trener da vrati "vučicu" u sam vrh italijanskog fudbala...

Mediji se bave svim detaljema, do najsitnijijih, privatnih stvari - kako će izgledati Murinov život u Rimu, šta će raditi njegova porodica...

Najuticajnija, "Gazeta delo sport" dako donosi tekst pod naslovom - "Murinjo privatno", u kojem navodi da Portugalac želi veliki stan, ni manje ni više nego u centru Rima.

"Ipak, moraće da stupi u kontakt sa rimskom stvarnošću - od velike udaljenosti do trening kampa, preko velikih gužvi i prebukiranosti područja koja bi želio da istraži", piše "Gazeta".

Njegova djeca, 24-godišnja ćerka Matilde i 21-godišnji sin, Žoze junior, popularni Žuka, koji žive na relaciji London - Portugal, slijediće ga na njegovom italijanskom putu, piše milanski list.

Matilde, koja je juče na društvenim mrežama objavila sliku unutrašnjosti rimskog Koloseuma, po zanimanju je preduzetnica sa vrlo jasnim idejama: magistrirala je na američkom Koledžu za dizjan i modu "Konde nast", i to u podružnici u Londonu, a prije godinu je otvorila svoju marku nakita "Matilde Sustainable Jewellery".

Marka se definiše kao kao održiva, jer koristi samo reciklirano zlato i dijamante pravljene u labaratoriji, ekološku ambaliažu i ostale transparentne procese.

Život tri godina mlađeg Žuke je potpuno druge vrste. Bavio se fudbalom na omladinskom nivou (bio je golman), a sada sanja da postane trener, poput svog oca.

"U njemu se vidim", rekao je Murinjo nekoliko puta.

I ko zna, možda će italijansko iskustvo pomoći Žuki, koji je bio klinac dok je njegov otac harao sa Interom prije 11 godina.

Murinjova supruga - takođe Matilde, drži se podalje od očiju javnosti, a godinama je ambasadorka Ujedinjenih nacija, i to svjetskog programa za hranu, a nekoliko događaja organizovala je sa svojim suprugom.

Rođena je u Angoli, sa Žozeom je zajedno od 1989, a ostala je uz njega uprkos raznim glasinama i tračevima, pisanjima tabloida koji su bračni par Murinjo "proganjali" godinama.

"Gazeta" piše da je Matlide zaljubljena u obalu Amalfija, posebno Kaprija, i da će joj sa te strane, prijati dolazak u Italiju.

Sve ovo piše čuveni italijanski sportski list, ali i još mnogo, mnogo toga - Murinjo još nije ni došao, a šou je već počeo.

Bonus video: