Obamejang o borbi sa malarijom: Tri dana sam imao temperaturu, smršao sam oko četiri kilograma

"Ako ne počnete liječenje brzo, mogu da nastanu ozbiljne komplikacije“

3183 pregleda 0 komentar(a)
Obamejang, Foto: Reuters
Obamejang, Foto: Reuters

Fudbaler Arsenala, Pjer Emerik Obamejang govorio je o borbi protiv malarije, istakavši da to nije lako i naivno.

Obamejang je zbog malarije jedno vrijeme bio van terena. Oporavio se i u prethodnom kolu Premijer lige postigao gol protiv Njukasla.

“Osjećao sam se dobro kada sam se sa reprezentativnih obaveza vraćao u Englesku. Bio sam pomalo umoran, ali mislio sam da je to zbog dugog putovanja. Nijesam znao da sam se zarazio malarijom, osjećao sam samo laganu slabost. Kasnije, kada se bolest razvila, osjećao sam se loše. Bio je to najgori trenutak u borbi protiv malarije. Bilo je nevjerovatno teško – tri dana zaredom, od jutra do mraka, imao sam temperaturu. Neprekidno,“ rekao je Obamejang za klupski sajt.

Potom je hospitalizovan.

"Poslije razgovora sa doktorom odlučio sam da odem u bolnicu. Ostao sam tri dana, osjećao sam se jednako loše. Mislim da sam smršao oko četiri kilograma. Moji najbliži bojali su se da me vide u takvom stanju. Nakon kvalitetnog liječenja počeo sam da se oporavljam. Imao sam sreću da je liječenje započelo u pravo vrijeme, jer je malarija podmukla bolest. Ako ne počnete liječenje brzo, mogu da nastanu ozbiljne komplikacije“, poručio je Obamejang.

Bonus video: