Šampion na korak od duple krune, Zeta muški pala s devetoricom

Podgoričani u revanšu polufinala Kupa savladali Zetu sa 3:0 golovima Božovića iz penala, Mijovića i Terzića i sanirali poraz od 2:1 iz prve utakmice

10031 pregleda 7 komentar(a)
Slavlje Petra Grbića, Foto: Boris Pejović
Slavlje Petra Grbića, Foto: Boris Pejović

Budućnost je dala tri gola Zeti, Zeta završila utakmicu sa dva igrača manje - epilog nije mogao da bude drugačiji do plasman šampiona u finale Kupa (3:0).

Izabranici Mladena Milinkovića "sanirali" su poraz sa Trešnjice od 2:1 prije 14 dana i došli na korak od osvajanja prve duple krune u istoriji kluba. Pod Goricom, 1. juna, "plavi" će se protiv Dečića ili Iskre boriti za drugi trofej ove sezone.

Budućnost - Zeta
foto: Boris Pejović

Nije bilo baš tako lako za Budućnost, uprkos konačnih 3:0, uprkos tome što je Zeta 60 minuta igrala sa jednim, a posljednjih 10 minuta i sa dva igrača manje.

Ulog je bio veliki, cijela polusezona stala je u jednom meču, Zeta je takođe igrala utakmicu sezone, pa je to vjerovatno bio i razlog zašto su domaći fudbaleri bili stegnuti u završnici i sve do samof finiša nisu mogli da riješe prolaz.

Gosti su brojčano handikepirani pružili dobar otpor, vjerovali su da mogu do gola i sa igračem manje, ali je sve njihove nade raspršio Lazar Mijović, lijepim golom u 78. minutu.

Budućnost - Zeta, Goran Milojko
foto: Boris Pejović

Domaći su krenuli agresivno i već u 11. minutu imali su kolosalnu šansu - Grbić je pobjegao odbrani Zete nakon sjajne lopte Raičkovića, kao na tacni je poslužio Mijovića, koji je promašio gol za sedam-osam metara, iako je golman gostiju Aković bio potpuno van igre.

Gosti su u narednih 20 minuta uspjeli da "umrtve" igru, čak i zaprijete golu Budućnosti (šansa Lazara Lambulića, nakon greške Babića), a onda su ipak kapitulirali. I ostali sa igračem manje...

Vođstvu Budućnosti u 32. minutu prethodila je dobra šansa Mijovića, koju je osujetio Aković. Golman Zete sjajno je interevenisao i u narednom napadu, kada je glavom šutirao Grbić, lopta se odbila na peterac gdje je najbliži bio Đukanović, ali ga je Ceklić povukao sa leđa.

Sudija Mileta Šćepanović pokazao je na bijelu tačku i direktan crveni karton štoperu Zete.

Sa penala, precizan je bio Draško Božović.

Budućnost - Zeta, Viktor Đukanović
foto: Boris Pejović

Početak drugog poluvremena donio je nove šanse Budućnosti Sa ivice šesnaesterca šuturali su Ražnatović, pa Vučić, lopta se od golmana Akovića odbila do Grbića, koji je u 50. minutu pucao pored gola iz odlične pozicije.

Dva minuta kasnije još jednom je pokušao kapitena Budućnosti - mnogo bolje, iz mnogo teže situacije, ali se golman Zete izvio koliko je dug i sjajnom paradom poslao loptu u korner.

Gosti su i sa igračem manje pokušavali da budu strpljivi i dočekaju svoju šansu.. Najbliži su bili u 72. minutu, kada rezervista Orlandić nakon kornera nije dobro zahvatio loptu glavom, a Srđan Krstović je nogom šutirao pored gola.

Na drugoj strani, još jednu veliku šansu imala je Budućnost - 13 minuta prije kraja Božović je mogao sve da riješi, ali je sa pet metara pogodio spoljni dio mreže.

Samo dva minuta kasnije, ipak je bilo 2:0 - pas Božovića u prostor, sjajan bijeg, dribling i realizacija Lazara Mijovića.

Fudbaleri Budućnosti, Mladen Milinković
foto: Boris Pejović

Zeta je u 81. minutu ostala sa devet igrača, jer je bek Aleksandar Milić dobio crveni karton - valjda zbog prigovora.

Tačku na utakmicu stavio je vezista Budućnosti Vaslije Terzić, pravom "haubicom" lijevom nogom sa 20-ak metara četiri minuta prije kraja.

Bonus video: