Milinković: Da ispišemo istoriju velike istorije Budućnosti

Bez obzira na sve, mislim da smo pokazali pravo lice, pokazali smo zašto smo najuspješnija ekipa u posljednje dvije godine u Crnoj Gori", kazao je Milinković nakon pobjede nad Zetom od 3:0

6830 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Trener Budućnosti Mladen Milinković već je sa "plavima" osvojio dvije titule, a sada ima šansu da uzme trofej i u Kupu.

Pandemija koronavirusa je prošle godine zaustavila pohod Podgoričana ka peharu najmasovnijeg takmičenja, a ove ništa nije moglo da ih zaustavi na putu do finala - ni poraz od Zete od 2:1 u prvoj utakmici polufinala na Trešnjici.

Budućnost je večeras bila sigurna u revanšu, slavila je sa 3:0.

"Prije svega - čestitke igračima na izvanrednoj igri protiv odlične ekipe kakva je Zeta. Prvih pola sata bila je jako izjednačena utakmica, iako smo imali dvije lijepe šanse, ali poslije isključenja njihovog igrača posao nam je dosta bio lakši. Bez obzira na sve, mislim da smo pokazali pravo lice, pokazali smo zašto smo najuspješnija ekipa u posljednje dvije godine u Crnoj Gori", kazao je Milinković.

Budućnost je na korak od duple krune - prve u istoriji kluba.

"Drago mi je, prije svega zbog momaka, koji su bili meta kritika, na kraju krajeva i ja sam ih kritikovao, jer kad god se malo opuste ne liče na ekipu kakva su bili danas. I pored svih teškoća i odustva nekih igrača, oni koji su igrali zaslužuju čestitke, i na borbenosti i na želji. Nadam se da će biti takvi i u finalu i da ćemo konačno osvojiti duplu krunu i ispisati istoriju u velikoj istoriji fudbalskog kluba Budućnost", dodao je Milinković.

Rival u finalu 1. juna - Dečić ili Iskra.

"Zeta je bila najteži prozivnik za nas, to sam rekao nakon žrijeba polufinala, ali finale je uvijek neizvjesno - igra se jedna utakmica, jedan dan. Moramo da budemo koncentrisani i nadam se da ćemo se ponovo radovati", zaključio je Milinković.

Pomoćni trener Zete Aleksandar Kaluđerović kaže da je teško igrati protiv Budućnosti i 11 na 11, a kamoli s jednim, ili čak dva igrača manje.

"Budućnost je pokazala zašto je šampion i čestitam joj na prolazu u finale. Napravili smo glupost, penal i crveni karton, a prije toga imali smo šansu za gol. Probali smo izmjenama, ali nismo uspjeli da postignemo gol. Preostaju nam četiri kola prvenstva, prevashodni cilj sada treba da nam bude opstanak bez baraža", rekao je Kaluđerović.

Bonus video: