ESPN: Uefa će zagovornike Superlige izbaciti iz Lige šampiona na dvije godine

Uefa je prethodnih dana razgovarala sa klubovima, koji su zagovarali ideju Superlige

20685 pregleda 7 komentar(a)
Sa kongresa Uefe održanog 20. aprila, Foto: Reuters
Sa kongresa Uefe održanog 20. aprila, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.05.2021. 22:28h

Fudbalska vijest dana - kako piše ESPN, Uefa će timove, koji i dalje zagovaraju ideju Superlige izbaciti iz Lige šampiona na dvije godine!

ESPN piše - pozivajući se na svoje izvore - da će Uefa oštro kazniti klubove, koji se i dalje nijesu distancirali od odluke o formiranju Superlige.

Uefa je prethodnih dana razgovarala sa klubovima osnivačima Superlige kako bi od njih dobila potvrdu da neće realizovati ideju o osnivanju tog takmičenja. Do danas se, navodno, dogovorila sa njih sedam. Riječ je o Arsenalu, Čelsiju, Mančester Sitiju, Mančester junajtedu, Totenhemu, Liverpulu i Atletiko Madridu. I Inter je blizu te odluke, ali potvrde još uvijek nema.

Preostali klubovi - Real Madrid, Barselona, Milan i Juventus i dalje se potajno nadaju da bi ideja Superlige mogla da zaživi. Ako ostanu pri tom stavu, Uefa će se pozvati na kršenje člana 51. Statuta i izbaciti iz evropskih takmičenja pomenute ekipe na dvije godine.

Ove četiri ekipe smatraju da nijesu prekršile propise, ali je Uefa nemilosrdna.

Superligu je u noći 18. aprila formiralo pomenutih 12 klubova. Odmah nakon toga krenule su oštre reakcije političara, ostalih klubova, ali i onih najbitnijih u čitavoj priči - navijača. Ideja je kratko trajala - prvi iz lige je istupio Čelsi, potom Mančester siti, a njihov primjer slijedili su ostali engleski klubovi. Nakon toga i ekipe iz Španije i Italije su napustile takmičenje, osim Milana, Reala, Juventusa i Barselone, koji se do danas nijesu distancirali od ove odluke, koju bi mogli skupo da plate.

Bonus video: