„Tobdžije” igraju za englesko finale

Liga Evrope, revanši polufinala - iz Mančester junajteda kažu da neće braniti četiri gola prednosti na Olimpiku

3914 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jon Super
Foto: Jon Super

Romi je potrebno pravo malo čudo na “Olimpiku” protiv Mančester junajteda nakon poraza 6:2 na Ostrvu, Arsenalu dovoljna i minimalna pobjeda od 1:0 protiv Viljerala na “Emirejtsu” za plasman u finale Lige Evrope.

Revanši polufinala su večeras u 21 sat, a kao prije dvije godine kada je u Bakuu Čelsi tukao Arsenal sa 4:1, opet bi moglo da se igra englesko finale. Njega će pokušati da spriječi “žuta podmornica”, predvođena bivšim trenerom Arsenala i dvostrukim osvajačem Lige Evrope sa Seviljom - Unaiem Emerijem.

Trofeji su prioritet Mančester junajtedu, dok je za sve ostale pobjeda u Ligi Evrope jedini put ka Ligi šampiona.

- Vjerujemo u pobjedu, ali ako budemo odigrali kao u prvom poluvremenu utakmice u Viljarealu, nemamo se čemu nadati. U nastavku smo napravili pritisak, umalo došli i do izjednačenja i moramo odigrati u takvom ritmu - kazao je Mikel Arteta, trener Arsenala, čija je ekipa izgubila 2:1 na “Madrigalu” prije sedam dana.

Viljareal je tada imao dva gola prednosti, igrača više od 57. minuta, ali je stao u finišu utakmice.

- Trebalo je da dobijemo sa 3:0, ali šta je tu je. Ipak, ne zaboravite da smo dobili i da smo mi u prednosti - smatra Raul Albiol, kapiten “žute podmornice” i strijelac drugog pogotka.

U Mančeser junajtedu pred gostovanje Romi tvrde da ih neće opustiti ubjedljiva prednost.

- Još nismo u finalu. Prije nekoliko godina je Roma napravila veliki preokret protiv Barselone, ne smijemo da zaboravimo tako nešto - kazao je Ole-Gunar Solskjer, koji sanja prvi trofej u ulozi trenera giganta sa “Old traforda”.

Bonus video: