Reakcije iz Čelsija na plasman u finale: Mi smo mladi, ali nijesmo glupi, mogli smo da postignemo pet golova

Čelsi se sinoć plasirao u finale Lige šampiona gdje ih čeka Mančester siti

5670 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje fudbalera Čelsija, Foto: Reuters
Slavlje fudbalera Čelsija, Foto: Reuters

Fudbaleri Čelsija savladali su sinoć Real Madrid 2:0 i plasirali se u finale Lige šampiona.

"Plavci" su bili bolji i zasluženo slavili golovima Tima Vernera i Mejsona Maunta.

Čelsi je poveo golom njemačkog reprezentativca u 28. minutu - Verner je skočio i glavom pogodio gol, nakon što se lopta odbila od prečke poslije udarca Kaija Haverca.

"Imao sam osjećaj da lopta satima leti, nakon što je pogodila prečku - bio je to lak posao za mene. Utakmicu smo mogli ranije da riješimo, ali nije lako igrati protiv Real Madrida. Ipak, posao samo odradili veoma dobro", kazao je Verner nakon meča.

Čelsi će treći put u istoriji igrati u finalu Lige šampiona.

"Nevjerovatan uspjeh. Nijesmo imali mnogo loptu u posjedu, ali smo kontrolisali utakmicu, ritam je bio nevjerovatan. Real je skup igrača svjetske klase - sa druge strane mi smo mladi, ali nijesmo glupi, ne pravimo greške tako lako. Bili smo veoma, veoma dobri", kazao je njemački napadač.

U timu vlada sjajna atmosfera. Slavlje u svlačionici dugo je trajalo.

"Izgubio sam glas. Mnogo smo vrištali", rekao je Verner.

Njemac se osvrnuo na odluku menadžer Tomasa Tuhela, koji igrače nije poslao u karantin uoči meča. Svi su ostali kod kuće.

"Znam da mnogi menadžeri vole da su igrači u hotelu uoči utakmice, jer su tako svi na jednom mjestu. Ali za nas igrače najbolja je stvar kada spavamo u svom domu okruženi porodicom. To može biti veoma važno i mislim da je menadžer donio dobru odluku", zaključio je Verner.

Verner je postigao prvi, a Mejson Maunt drugi gol - u 85. minutu na asistenciju Kristijana Pulišća.

"Nemam riječi. Sjajan performans, ali i jedna veoma teška utakmica. Znali smo da će oni dati sve od sebe da dođu do pobjede. Mogli smo minimum pet golova da postignemo. Vidjeli ste koliko nam sve ovo znači. Ostala je još jedna utakmica i idemo u Istanbul sa željom da pobijedimo", kazao je Maunt.

Utakmicu je komentarisao i kapiten, Sesar Aspilikueta.

"Sjajna predstava. Mogli smo postići više golova. Naš cilj bio je da ne primimo gol, jer Real u napadu ima mnogo opcija. U drugom poluvremenu stvari su bile jasnije. Imali smo mnogo šansi. Patili smo, ali smo se borili veoma dobro", imrpesije su Aspilikuete.

Ipak, nije sve gotovo. Ostao je meč za trofej, 29. maja protiv Mančester sitija.

"Ostao je još taj jedan korak. Imamo fantastičnu ekipu, sjajan stručni štab i klupsko osoblje - svi treniramo jako, kreirali smo sjajnu atmosferu, borimo se za svaku loptu..."

Španac je prokomentarisao meč sa Sitijem.

"Igrali smo protiv njih mnogo mečeva. Ali, ovo je finale Lige šampiona - ulažemo sve, vjerujemo u sebe, znamo da ćemo morati mnogo da radimo, ali smo spremni", poručio je Aspilikueta.

Bonus video: