Savićević u posjeti Beranama, Bijelom Polju i Mojkovcu

Predsjednik Fudbalskog saveza je, u društvu generalnog sekretara Momira Đurđevca, sa predstavnicima klubova iz tri opštine na sjeveru obavio razgovore o aktuelnim fudbalskim temama.

5956 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević je obišao danas Berane, Bijelo Polje i Mojkovac gdje je razgovarao sa rukovodstvima klubova i predsjednicima lokalnih samouprava.

Predsjednik FSCG je, u društvu generalnog sekretara Momira Đurđevca, sa predstavnicima klubova iz tri opštine na sjeveru obavio razgovore o aktuelnim fudbalskim temama.

Na sastanku u Opštini Berane, sa predstavnicima lokalne samouprave i FK Berane - gradonačelnikom Tihomirom Bogavcem i Nabojšom Đukićem - bilo je riječi o trenutnoj fudbalskoj situaciji, a u fokusu razgovora našla se dosadašnja uspješna saradanja kluba, Saveza i lokalne samouprave.

"Nakon svih ulaganja u fudbalsku infrastrukturu u Beranama, sticanja statusa počasnog građanina našeg grada i izuzetne saradnje u prethodnom periodu FK Berane će, kako je već i ranije najavljeno, podržati Dejana Savićevića na izborima za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore", istakao je predsjednik kluba Nebojša Đukić.

FSCG
foto: FSCG

U Bijelom Polju je rukovodstvo Saveza razgovaralo sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem i predsjednikom FK Jedinstvo Nerminom Bećirovićem.

"Učesnici razgovora vjeruju da će se postavljanjem reflektorskog osvjetljenja na Gradskom stadionu zaokružiti uspješan investicioni ciklus posvećen unaprijeđenju fudbalske infrastrukture u gradu na Limu", saopšteno je iz FSCG.

"Zbog svega što je urađeno do sada, ali i zajedničkih projekata u narednom periodu, Jedinstvo stoji uz predsjednika Savićevića i biće uz njega na predstojećim izborima za predsjednika FSCG. Takođe, našu podršku ima i Vojislav Došljak, kandidat za predsjednika Udurženja klubova FSCG - Sjever, kako bismo nastavili da zajedničkim snagama radimo na razvoju fudbala u Bijelom Polju", rekao je Nermin Bećirović, predsjednik FK Jedinstvo.

FSCG
foto: FSCG

Ujedno, podršku Vojislavu Došljaku na predstojećim izborima u Udruženju klubova FSCG - Sjever pružio je i predsjednik OFK Borac Samir Fetić koji je prisustvovao sastanku.

"Na sastanku sa predsjednikom Opštine dogovorena je i realizacija narednog projekta u gradu na Limu - izgradnja tribine na Gradskom stadionu po uzoru na tribine koje su izgrađene u Podgorici, Nikšiću i Beranama", navodi FSCG.

U Mojkovcu je Savićević razgovarao sa predsjednikom Opštine Rankom Mišnićem i predsjednikom FK Brskovo Slavenkom Blaževićem.

FSCG
foto: FSCG

"Zadovoljstvo je bilo razgovarati danas sa predsjednikom i generalnim sekretarom Fudbalskog saveza o aktuelnoj fudbalskoj situaciji u Mojkovcu, projektima koji su u našem gradu realizovani u proteklom periodu kao i o projektima koji će u budućnosti biti realizovani u Mojkovcu. Podrška koju dobijamo od Fudbalskog saveza Crne Gore je od izuzetnog značaja i vjerujemo da ćemo i u narednom periodu imati veoma uspješnu saradnju. Takođe, na sastanku smo još jednom istakli podršku FK Brskovo Vojislavu Došljaku, aktuelnom predsjedniku Udruženja klubova FSCG - Sjever, na predstojećim izborima za novi predsjednički mandat", rekao je predsjednik FK Brskovo Slavenko Blažević.

Najavljeno je da će Savićević sjutra će obaviti razgovore sa predsjednicima fudbalskih klubova Jezero, Ibar i Gusinje kao i sa rukovodstvima lokalnih samopuprava u Plavu, Rožajama i Gusinju.

Bonus video: