Želim da ostavim trag u plavom dresu

"Na to sam fokusiran, a moj san je da jednog dana zaigram u Ligi šampiona", kaže Mijović

3291 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Osamnaestogodišnji napadač Budućnosti Lazar Mijović već ima tri prvenstvena gola na kontu, za tek nešto više od 300 prvoligaških minuta provedenih na terenu, ali su polufinalni mečevi Kupa protiv Zete definitivno pokazali da trener Mladen Milinković i navijači "plavih" neće morati da čekaju previše da klasa ovog tinejdžera zasja punim sjajem.

Mijović je, naime, već počeo da "isporučuje" važne golove - pogodak protiv Sutjeske u Nikšiću i matematički je Budućnosti donio titulu prvaka, gol u porazu od Zete u prvom meču polufinala Kupa (2:1) zadržao je Podgoričane u igri pred revanš, da bi gol za 2:0 prije dva dana pod Goricomn (u pobjedi 3:0) definitivno poslao Budućnost u finale Kupa i omogućio joj da se bori za prvu duplu krunu u istoriji kluba.

"Nakon nešto lošije partije u prvom meču pokazali smo karakter u revanšu, pokazali da nismo slučajno tu gdje jesmo. Dupla kruna je san svakog u klubu i uradićemo sve da dođemo do željenog cilja", kaže Lazar Mijović.

U prvom poluvremenu revanša imao je i veliki promašaj, kada mu je Petar Grbić kao na tacni servirao veliku šansu, ali Lazar Mijović nije dozvolio da ga to destabilizuje.

Naprotiv, način na koji je, sat kasnije, postigao gol (perfektna povratna lopta, otvaranje u prostor nakon pasa Božovića, lomljenje protivničkog defanzivca u trku i plasirani udarac) pokazali su sav potencijal ovog 18-godišnjaka.

"Nije bilo prijatno nakon propuštene šanse u prvom poluvremenu, ali srećom nije stigla kazna. Iskreno, nisam se ni plašio previše - dominirali smo cijelu utakmicu i bilo je pitanje trenutka kad ćemo slomiti rivala. Nakon drugog gola bilo je sve lakše, ali imali smo i sreće da igramo sa igračem više veći dio meča".

Golovi u dresu Budućnosti - za Lazara Mijovića su ostvarenje dječačkih snova.

"Mislim da je to san svakog dječaka iz Podgorice".

Puno mu, kako ističe, znači "kaljenje" na ovako važnim utakmicama.

"Znači to na psihološkom planu, kada još date gol dobijate na samopouzdanju, ali sam istovremeno svjestan da je ovo samo početak i da treba još mnogo da radim i napredujem".

Mijović kaže da ima veliku pomoć od saigrača, od kojih su neki stariji i po 15 godina.

"Lijepo je igrati sa najboljim igračima lige, mogu mnogo da naučim jer su oni prije svega dobri ljudi, a onda i dobri fudbaleri", ističe Mijović.

Fudbalski se još razvija, preko televizije gleda svoje idole, upija svaki potez...

"Još od malena sam se divio Kristijanu Ronaldu i Zlatanu Ibrahimoviću. Oduševljava me, ne samo njihovo umijeće, već i glad za pobjedom i golovima. Oni su veliki šampioni".

Svi Mijovićevi planovi vezani su za Budućnost.

"Želim da ostavim trag u plavom dresu. Na to sam fokusiran, a moj san je da jednog dana zaigram u Ligi šampiona", zaključio je Mijović.

Bonus video: