Istorijski uspjeh Dečića: Ne postoje snovi, broji se samo rad

"Mi slažemo ciglu po ciglu, od starta sam naglasio igračima da ne gledaju tabelu. Zato i ne pričamo o Evropi. Naravno, na navijačima je da sanjaju, a nas isključivo zanima samo naredna utakmica u nedjelju protiv Sutjeske”, rekao je trener Tuzana

5562 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Vatrometom na stadionu Dečića, navijači kluba iz Tuzi podijelili su sa igračima sreću izazvanu najvećim uspjehom u istoriji.

Snove koje su u Tuzima vatrene pristalice Dečića sanjale preko 95 godina, ostvarili su njihovi miljenici na čelu sa šefom stručnog štaba Edisom Mualićem - Dečić je izborio priliku da se bori za prvi trofej u istoriji, plasmanom u finale Kupa Crne Gore, a došao je i na korak od prvog plasmana na evropsku scenu.

Rival u finalu biće im Budućnost - sa oreolom najvećeg crnogorskog kluba koji se bori za svoju prvu duplu krunu, ali nakon pobjede u polufinalu Kupa nad Iskrom (1:0), u taboru Dečića o tome trenutno ne razmišljaju.

"matram da treba biti izuzetno zlonamjeran pa zamjeriti navijačima na vatrometu u proslavi uspjeha na koji su čekali 96 godina. Pogotovo jer je Dečić igrom i zalaganjem stekao brojne simpatizere i širom zemlje i regiona. Iako zbog korone nije bilo publike na tribinama, naši navijači su nam davali vjetar u leđa, iza žice ili u prolazu... Stalno su bili uz nas i njihova podrška je bila bezuslovna, baš kao i uprave kluba, opštine Tuzi", rekao je Mulalić.

Dečić igra preko granica...

"Ne treba zaboraviti da je ova ekipa prošle godine igrala u Drugoj ligi, a da je pred sezonu pojačana golmanom Stefanom Popovićem i dvojicom vezista, Matijom Božanovićem i Danilom Markovićem, od kojih je samo jedan mogao da bude na terenu. Uspjeh je postignut fanatičnim radom, pravim pristupom svakoj obavezi”, istakao je trener Tuzana.

Za popularnog Sarajlilju vezan je i prethodni najbolji rezultat Dečića (peto mjesto u sezoni 2016/17), ali su ove sezone premašena sva predviđanja stručne javnosti, vjerovatno i nadanja najoptimističnijih navijača.

Kruna će biti finale Kupa, 1. juna pod Goricom.

"Nebrojeno puta sam tokom sezone naglasio da je Budućnost najbolja ekipa u zemlji, najveći klub i apsolutni favorit. Njihov plasman u finale nam je, međutim, uz našu pobjedu nad Iskrom omogućio lagodniju poziciju u borbi za Evropu. Pošto ćemo igrati protiv Budućnosti u finalu Kupa, onda se za Dečić otvara još jedna pozicija na tabeli koja vodi u evropske kvalifikacije. Držimo dva fronta, jedno je finale! I raspored nam je povoljan, mada o Evropi ne pričamo", kaže Mulalić, čijem su timu, koji je treći u prvenstvu, u posljednja četiri kola teoretski dovoljna i četiri boda da osvoji barem 4. mjesto u plasira se u kvalifikacije za Ligu konferencija.

"Ne postoje snovi u ovom sportu, jer fudbal nađe načina da te otrese. U fudbalu se dobija samo svakodnevnim vrijednim radom i napredovanjem. Mi slažemo ciglu po ciglu, od starta sam naglasio igračima da ne gledaju tabelu. Zato i ne pričamo o Evropi. Naravno, na navijačima je da sanjaju, a nas isključivo zanima samo naredna utakmica u nedjelju protiv Sutjeske”, rekao je Mulalić.

Bonus video: