Emeri spriječio novo englesko finale: Viljareal i Junajted za trofej u Gdanjsku

"Žuta podmornica" remizirala protiv Arsenala za istorijski plasman u finale, Romi utješni trijumf protiv "crvenih đavola"

14962 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ole Gunar Solskjer je stigao do prvog finala u trenerskoj karijeri, a Mančester junajted sam sebe proglasio u favorita u borbi za trofej u Ligi Evrope.

"Crveni đavoli" su u Rimu poraženi od Rome (3:2), sve je praktično bilo jasno i nakon prve utakmice u kojoj su slavili čak 6:2.

Edinson Kavani je donio prednost na "Olimpiku", a onda je Roma ponosno na startu drugog poluvremena preokrenula (strijelci Edin Džeko i Brajan Kristante), čak i stvorila tri velike šanse u pet minuta da unese neizvjesnost u dvomeč.

A kada se Junajted oporavio od šoka, a Kavani pogodio glavom za 2:2, ugasio je nadu domaćina da može do velikog preokreta.

Urugvajac je postigao 16. gol u posljednjih 15 utakmica za Junajted, a na kraju je trijumf "vučici" donio mladi Poljak Nikola Zalevski.

A da i u Ligi Evrope ove sezone ne bude englesko finale pobrinuo se Viljareal.

"Žuta podmornica" je odigrala bez golova u Londonu protiv Arsenala i odbranila trijumf od 2:1 iz prve utakmice.

Nakon skromnog prvog poluvremena "tobdžije" su stvorile četiri velike šanse u nastavku (Pjer-Emerik Obamejang je dva puta pogodio stativu), ali je tim Unaja Emerija izdržao i izborio put u finale koje se 26. maja igra u poljskom Gdanjsku.

Emeri juri četvrti trofej u Ligi Evrope, nakon što je prethodna tri osvojio sa Seviljom.

Bonus video: