Grof izgubio od prvaka u posljednjim trenucima

Iako su "oružari" bili apsolutno ravnopravan rival, propustili sijaset dobrih šansi, gosti su slavili nakon sjajne akcije Adrijano - Glušakov, koji je nebranjivo pogodio sa peterca u 90. minutu
67 pregleda 0 komentar(a)
Đorđević, Foto: Arsenaltula.ru
Đorđević, Foto: Arsenaltula.ru
Ažurirano: 01.12.2017. 18:53h

Nakon pobjeda nad gigantima ruskog fudbala, Zenitom i CSKA, Arsenal iz Tule je poražen na svom terenu od aktuelnog prvaka Rusije, Spartaka (1:0).

A nije moralo biti tako... Ipak, kompleks malog kluba koštao je poraza crnogorskog trenera Miodraga -Grofa Božovića. Iako su "oružari" bili apsolutno ravnopravan rival, propustili sijaset dobrih šansi, gosti su slavili nakon sjajne akcije Adrijano - Glušakov, koji je nebranjivo pogodio sa peterca u 90. minutu.

Domaćim igračima kao bumerang se vratila odluka da zadovoljni remijem u najavi odustanu od igre koja ih je krasila 88 minuta, i kao kazna je stigao gol i to kada više nije bilo vremena za povratak.

Spartak je, sa druge strane, nastavio sjajni niz u kojem je u prethodnom kolu "pao" i najbogatiji klub u Rusiji, Zenit.

I zaista, "oružari" imaju za čim da žale, Kangva iz tri navrata, te Đorđević i Čaušić nijsu imali sreće. Zambijac Kangva je čak imao i šansu utakmice, ali je očajno šutirao iz idealne pozicije, potpuno zaboravljen od strane igrača rivala. Neefikasnost je padom u kaznenom prostoru pokušao da riejši Budvanin Luka Đorđević, ali je time samo dobio kaznu u vidu žutog kartona.

Spartak jeste imao par sjajnih šansi preko Melgareha i Luisa Adrijana, ali i nesreću da sudija Bezborodov pogriješi i poništi zbog ofsajda autogol drugog Zambijca u redovima "oružara", Sunzua.

Arsenal je deveti nakon 19. kola (uz utakmicu više), i u lošoj je seriji, pošto je sovojio bod u tri posljednja kola. Spartak se probio u vrh. sa utakmicom više je na trećem mjestu, bod iznad Zenita koji ima 33 boda. Istovremeno kada je odigrano u Tuli, CSKA je kući "razbila" Tosno sa 6:0 i "crvenoarmejci" su sada drugi sa 35 bodova. Lider Lokomotiva ima 39, uz utakmicu manje.

Bonus video: