Savićević i Đurđevac završili turneju po sjeveru

Savićević i Đurđevac posjetili Rožaje, Plav, Gusinje i Petnjicu

4050 pregleda 7 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i generalni sekretar Momir Đurđevac nastavili su turneju po sjeveru i obišli su danas Rožaje, Plav, Gusinje i Petnjicu, gdje su razgovarali sa predstavnicima lokalne samouprave i predsjednicima fudbalskih klubova iz ovih opština.

"Tokom posjete Rožajama, Plavu, Gusinju i Petnjici razgovaralo se o aktuelnom stanju u fudbalskim klubovima iz ovih opština, dosadašnjoj saradnji sa Fudbalskim savezom ali i o planovima za budućnosti, prije svega na planu daljih ulaganja u infrastrukturu", saopšteno je iz FSCG.

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović i član Upravnog odbora FK Ibar Irfan Husović izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Fudbalskim savezom, uz napomenu da je prvo ulaganje u fudbalsku infrastrukturu nakon sticanja nezavisnosti realizovano upravo u Rožajama.

Oni su istakli da ih raduje spremnost FSCG da se zajedničkim ulaganjima realizuju projekti izgradnje tribine na stadionu Bandžovo brdo i svlačionica za pomoćne terene.

"Imajući u vidu dobru dosadašnju saradnju Fudbalski klub Ibar će i ovog puta, kao i ranije, biti na strani Dejana Savićevića na izborima za predsjednika Saveza", rekao je Irfan Husović, naglasivši da će klub iz Rožaja na izborima za predsjednika Udruženja klubova FSCG – Sjever podržati Vojislava Došljaka.

Na sastanku u Plavu rukovodstvo Saveza razgovaralo je sa predsjednikom Opštine Nihadom Canovićem i direktorom prvoligaša iz ovog grada Ervinom Tošićem.

"Problemi sa glavnim terenom u Plavu, koji ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica Telekom 1. CFL, bili su glavna tema sastanka sa rukovodstvom Opštine i kluba odnosno pronalaženje rješenja za izgradnju novih fudbalskih sadržaja u gradu", navodi FSCG.

"U cilju ispunjenja ambicija kluba u narednom periodu uložićemo maksimalne napore u rad sa mlađim selekcijama kako bismo u budućnosti imali što više prvotimaca koji su ponikli u našem klubu. Preduslov tome je stvaranje što boljih uslova za odvijanje trenažnog procesa u čemu će nam, uvjereni smo u to, Fudbalski savez nesebično pomoći", kazao je direktor kluba Ervin Tošić, uz napomenu da će Savićević i Došljak imati podršku Jezera na predstojećim izborima.

Predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić je nakon razgovora sa rukovodstvom Saveza istakla da će lokalna samouprava učiniti sve napore da što prije realizuje planove vezane za unaprijeđenje fudbalskog ambijenta u Gusinju.

Na kraju posjete klubovima u opštinama na sjeveru Crne Gore predsjednik i generalni sekretar Saveza posjetili su Petnjicu u kojoj su razgovarali sa Samirom Agovićem, predsjednikom Opštine i Anelom Muratovićem, sekretarom FK Petnjica, koji se ove sezone bori za povratak u Drugu ligu.

Izbori u Udruženju klubova FSCG – Sjever održaće se 18. maja, a u FSCG 30. juna.

Bonus video: