Prve kazne za buntovnike: UEFA će tek da odluči šta će biti sa Realom, Juveom i Barsom

Klubovi će uplatiti ukupno 15 miliona eura, a novac će biti iskorišten za pomoć malim klubovima, baznom fudbalu, djeci i fudbalskim zajednicama širom Evrope

8634 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

UEFA je objavila da je kaznila devet klubova, koji su osnovali, a zatim se povukli iz Superlige - Milan, Inter, Arsenal, Čelsi, Atletiko Madrid, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem.

Klubovi će uplatiti ukupno 15 miliona eura, a novac će biti iskorišten za pomoć malim klubovima, baznom fudbalu, djeci i fudbalskim zajednicama širom Evrope.

Dalje, klubovima će biti odbijeno pet odsto od nagrade koju su dobili na osnovu nastupa u evropskim takmičenjima.

"Potrebna je snaga da priznate da ste pogrešili. Ovi klubovi su to učinili. Prihvatajući svoju posvećenost i svoju volju da poprave nastale neprijatnosti, UEFA sada želi da ostavi ovo poglavlje i krene naprijed u pozitivnom duhu. Najavljene mjere su značajne, ali UEFA neće zadržati nijednu finansijsku sankciju. Svi će biti reinvestirani u omladinski i bazni fudbal. Ovi klubovi su brzo prepoznali svoje greške, ali isto se ne može reći za klubove koji ostaju uključeni u takozvanu Superligu sa kojom ćemo se pozabaviti kasnije“, kazao je predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin.

Od Superlige još nisu odustali Barselona, Real i Juventus.

Bonus video: