Sutjeska igra protiv velikog dužnika: Pobjeda protiv Dečića za drugo mjesto i izlazak u Evropu

Meč u Nikšiću počinje sjutra u 19 časova, Sutjeska još uvijek bez pobjede ove sezone ptotiv Dečića

3721 pregleda 3 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske, Foto: FK Sutjeska
Fudbaleri Sutjeske, Foto: FK Sutjeska

Želja Sutjeske u drugom dijelu sezone bila je osvajanje drugog mjesta i izlazak u Evropu. Do kraja šampionata ostala su četiri kola, a ekipa Miljana Radovića upravo je na poziciji koju priželjkuje - ima 51 bod, poen više od trećeplasiranog Dečića, kojeg će sjutra dočekati u Nikšiću.

Meč kraj Bistrice počinje u 19 časova, a eventualnom pobjedom Sutjeska bi se učevrstila na drugoj poziciji pred kraj šampionata.

Ove sezone Sutjeska i Dečić odigrali su četiri utakmice - tri u prvenstvu i jednu u Kupu. Ekipa iz Tuzi eliminisala je Nikšićane iz Kupa, savladala ih jednom i u prvenstvu, dok su preostala dva duela u ligi završena neriješeno.

"Bitna utakmica za nas. Dečić je čvrsta ekipa što su rezultati i pokazali. Nadam se da ćemo ih pobijediti i obezbijediti plasman u Evropu, što i nije bio naš zacrtani cilj na početku sezone. Išli smo na titulu, ali sticajem okolnosti moraćemo se zadovoljiti izlaskom u Evropu", kazao je u najavi meča kapiten Sutjeske Vladan Giljen.

Sutjeska je u prethodnom kolu savladala Zetu i prekinula niz od tri meča bez pobjede i postignutog gola.

"Dočekujemo Dečić u dobroj atmosferi. Naš cilj, plasman u Evropu je vrlo blizu, što je mnogo bitno za ovaj klub - i zbog navijača i zbog svih nas. U goste nam dolazi odlična ekipa. Pokazuju to rezultati iz utakmice u utakmicu. Nijedna utakmica nije laka, pogotovo protiv tako dobre ekipe, kao što je Dečić, koja igra odličnu sezonu. Ali, mi imamo odličan niz igre, a i rezultata. Rekao sam da treba taj bodovni saldo iz kola u kolo da se povećava. On se povećava i nadam se da će se nakon ove utakmice povećati za još tri boda", poručio je trener Sutjeske, Miljan Radović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: