Aleksa Ćetković: Veliki je motiv kada igrate za prvi tim Budućnosti

“Ponovo će neko od nas mlađih dobiti priliku i naravno da smo motivisani što igramo za prvi tim Budućnosti", kaže 17-godišnji Aleksa Ćetković

7442 pregleda 3 komentar(a)
Aleksa Ćetković sa loptom, Foto: FK Budućnost
Aleksa Ćetković sa loptom, Foto: FK Budućnost

Budućnost sjutra u 33. kolu Telekom 1. CFL dočekuje Rudar, a kako je šampion u srijedu obavio najvažniji majski zadatak - plasman u finale Kupa, očekuje se da se trener Mladen Milinković vrati praksi koju je imao do utakmice sa Zetom - šansu će, naime, dobiti što je moguće veći broj mladih fudbalera, nada Budućnosti.

Sedamnaestogodišnji vezista Aleksa Ćetković već je, doduše, odigrao devet prvenstvenih utakmica za "plave", bio je akter i prvog polufinalnog meča Kupa sa Zetom, a sjutra protiv Rudara (18 h) trebalo bi da nastavi nešto što već može da se nazove kontinuitetom...

“Ponovo će neko od nas mlađih dobiti priliku i naravno da smo motivisani što igramo za prvi tim Budućnosti. Želimo da upišemo nova tri boda i da se dokažemo, a prvoligaške utakmice nam mnogo znače što se tiče iskustva. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat, jer mislim da imamo kvalitet“, kaže momak koji je po godinama još kadet, ali igra za omladince i seniorski sastav Budućnosti.

"Razlika je velika, jer je prvoligaški fudbal mnogo brži i okrutniji. Ne trpi puno grešaka i dosta se agresivnije igra. Polako se svi mi mlađi privikavamo“, istakao je Ćetković za sajt kluba.

Rudar još ima šansi da zauzme 4. poziciju i plasira se u Evropu, pa će pod Goricom biti motivisan, iako je u lošoj seriji - samo jedna pobjeda na posljednjih devet utakmica, uz tri poraza.

"Neće biti lako, jer je Rudaru neophodna pobjeda kako bi prekinuo niz loših rezultata. Moramo da budemo maksimalno fokusirani i svaki od nas igrača mora da pruži svoj maksimum. Ukoliko tako bude, ostvarićemo naš cilj, a cilj Budućnosti na svakoj utakmici su tri boda“.

I Podgoričani su rezultatski posustali nakon matematičke ovjere titule - na posljednjih šest prvenstvenih mečeva doživjeli su tri poraza, sva tri na domaćem terenu.

“Protivničku ekipu poznajemo dobro, prvotimci Rudara posjeduju kvalitet, sa pojedincima sam igrao zajedno. Ne bih nikoga izdvajao, smatram da svi imaju određeni kvalitet koji treba da se poštuje i cijeni“, poručio je Ćetković na kraju.

Bonus video: