Posljednje bitke za elitu

Mladost Lješkopolje čeka Petrovac, Kom se sastaje sa Lovćenom
59 pregleda 0 komentar(a)
Kom Eurozox, Foto: Zoran Đurić
Kom Eurozox, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.05.2018. 09:58h

Mečevima baraža za popunu Prve crnogorske Telekom lige, danas i u nedjelju se stavlja tačka na klupsku sezonu u crnogorskom fudbalu.

Na redu su dueli u kojima nije lako proglasiti favorita u dvomečima - sastaju se Mladost Lješkopolje - Petrovac, te Kom Eurozox - Lovćen.

Petrovac i Kom su do baraža stigli kao osma i deveta ekipa Prve lige (ispao je Dečić), a Mladost i Cetinjani su bili na drugom odnosno trećem mjestu u Drugoj ligi. U elitu se direktno plasirao Mornar...

MLADOST BI DA PIŠE ISTORIJU

Mladost Lješkopolje je za dvije sezone od trećeligaša stigla na korak do elitnog ranga, ali na putu do mečeva sa najboljim ekipama mora da pronađe način da eliminiše Petrovac.

"Prepuštamo Petrovcu ulogu blagog favorita, ali to ne znači da smo bez ambicija. Priželjkujem dobar meč i povoljan rezultat pred revanš - rekao je trener tima iz Lješkopolja Vojislav Pejović i dodao:

"Povoljan rezultat je pobjeda bez primljenog gola. Vjerujem da to možemo da ostvarimo", jasan je Pejović, koji neće moći da računa na Matuokea, Čelebića, Dulovića i Šćepanovića.

Petrovčani će nastupiti bez veziste Jovana Vučinića, ali nemaju dilemu - sa Malog brda stižu poruke koje govore da su puni samopouzdanja pred dvomeč.

"Baraž je težak, ali tvrdim da smo mnogo bolji. Poštujemo Mladost, bila je u vrhu na tabeli Druge lige, ali je igrala dosta promjenljivo. Neće nam biti lako, iako sam siguran da možemo do rezultata koji bi nam garantovao miran revanš u nedjelju", istakao je defanzivac Petrovca Demir Kajević.

VLAISAVLJEVIĆ: BOLJI SMO OD LOVĆENA

Ulogu favorita prihvata i Kom protiv Lovćena.

"Mislim da smo bolji i da smo s pravom favoriti. To ka- žem iz razloga što smo igrali jaču ligu i imali jače utakmice tokom sezone. Ipak, i Lovćen posjeduje kvalitet, jer ima dosta igrača sa prvoligaškim iskustvom. Svaki rezultat bez primljenog gola bi bio dobar pred revanš", kaže trener tima sa Zlatice Dušan Vlaisavljević.

Cetinjani su izgubili samo jednom u posljednjih 10 utakmica, ali jasno je da će dueli sa Komom biti drugačiji.

"Mnogo smo oscilirali tokom sezone, ali sada imamo šansu da sve ispravimo. Kom je odlično vođen tim, uz malo sreće je mogao i da izbjegne baraž... Prvi meč je mnogo važan, vjerujem da imamo kvalitet da se suprotstavimo Zlatičanima", istakao je kapiten Lovćena Vladan Tatar.

Današnji mečevi, kao i revanši u nedjelju, igraju se od 17.30 časova.

Bonus video: