Klop: Moramo da pobjeđujemo do kraja, ako želimo u Ligu šampiona

Liverpul sinoć u 35.kolu Premijer lige savladao Sautempton - 2:0

2654 pregleda 0 komentar(a)
Klop, Foto: Reuters
Klop, Foto: Reuters

Fudbaleri Liverpula savladali su sinoć Sautempton 2:0 u 35. kolu Premijer lige i ostali u trci za plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

"Redsi" su na šestom mjestu sa 57 bodova - imaju šest bodova manje, ali i meč manje od četvrtoplasiranog Lestera.

Ukoliko žele da se plasira u Ligu šampiona, tim Jirgena Klopa mora da pobijedi preostale četiri utakmice (protiv Mančester junajteda, VBA, Barnlija i Kristal Palasa) i da se nada kiksu Lestera, koji do kraja igra sa Mančester junajtedom, Čelsijem i Totenhemom.

„Nijesam siguran da li će nam pomoći da držimo prekrštene prste, ali vidite, moramo da pobijedimo u utakmicama koje nas čekaju i mislim da ako upišemo sve četiri pobjede, to bi moglo da bude dovoljno. Ali, to je samo zato što Lester igra protiv Totenhema, a oni protiv Čelsija, nijesam baš do kraja razmišljao o tome“, rekao je menadžer Liverpula, Jirgen Klop sinoć po završetku meča sa Sautemptonom.

I pobjeda protiv Sautemptona bila je bitna.

„Ovo večeras je za nas bilo veoma važno. Bilo nam je veoma važno da pobijedimo, znali smo da će biti teško, uvijek je teško protiv Sautemptona, mislim da ne mogu da se sjetim neke utakmice sa njima u kojoj smo se osjećali komforno. Možda prije nekoliko godina u Liga kupu, ali tada Ralf Hasenhitl nije bio tu“, rekao je Klop.

Bonus video: