Kordić u 90. minutu donio bod Grblju na Trešnjici

Zeta - Grbalj 1:1 u premijernom meču 17. kola Telekom 1. CFL
94 pregleda 0 komentar(a)
Mladost - Grbalj, Foto: Boris Pejović
Mladost - Grbalj, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.12.2017. 14:10h

Zeta i Grbalj remizirali su 1:1 na odlično pripremljenom terenu na Trešnjici, uprkos kiši koja je padala nekoliko dana, u premijernom meču 17. kola Telekom 1. CFL.

Tim Dejana Roganovića bio je korak od druge pobjede u samo četiri dana, imao je vođstvo i prividnu kontrolu igre, ali je Šaleta Kordić u 90. minutu spriječio domaćina da se učvrsti na trećoj poziciji, ali i spriječio treći vezani poraz svog tima.

Zeta na trećem mjestu ima 24 boda, Grbalj je odmah iza sa 21, dok Kom Eurozox i Iskra, koji su sakupili po 20, sjutra igraju svoje mečeve 17. kola.

Domaćin je poveo u 56. minutu, iz prekida - Adžović je centrirao sa lijeve strane, a štoper Vujačić zakačio loptu glavom, ili čak leđima, i efektno je proslijedio u mrežu.

"Puno smo polagali u prekide, imali smo prednost u visini, a onda se dogodilo da baš iz prekida primimo gol", nije trener Grblja Dragan Radojičić bio zadovoljan načinom na koji je njegov tim početkom nastavka otišao u rezultatski minus.

Činilo nakon vođstva da će Zeta prekidom dobiti drugu utakmicu u samo četiri dana, nakon što je Adžović u utorak sjajnim golom iz slobodnog udarca presudio Mladosti.

Grbalj nije mnogo prijetio, nije mirisalo na izjednačenje, dok je na drugoj strani Nikola Krstović, u razmaku od samo tri minuta, u 71. i 73. propustio dvije velike šanse da osigura pobjedu Zete.

Kazna je ipak stigla, i to u foto-finišu - curio je 90. minut kada je Čelebić centrirao sa lijeve strane, a Kordić sjajnim skok-udarcem glavom poslao loptu ispod ruku Đurovića za remi koji su Grbljani i priželjkivali u najavi utakmice.

"Možda bih prije meča i prihvatio bod protiv Grblja, ali kada na ovakav način ostanete bez dva boda, ne možete da budete zadovoljni. Imali smo situacije da ranije riješimo meč, nekoliko stopstotnih šansi i morali smo da privedemo meč kraju, a onda nam se, po ko zna koji put, desio pad koncentracije u finišu", kazao je Dejan Roganović, trener Zete.

Gosti su bolje počeli utakmicu.

Čelebić u 8. i Montenegro u 9. minutu imali su dobre pokušaje, prije nego što je golman Zete Đurović sjajnom odbanom, vrhovima prstiju, skrenuo šut Kordića u korner. Bilo je to u 16. minutu...

Zeti je taman toliko, oko 20 minuta, bilo potrebno da nametne svoj ritam i preuzme kontrolu utakmice.

Najbolji strijelac Zete Krstović imao je dva pokušaja na startu, da bi najbolju šansu za domaćina u prvom poluvremenu propustio Milojko u 31. minutu. On je natrčao na loptu nakon izblokiranog pokušaja Vukčevića i iz otvorene pozicije sa 15-ak metara poslao je tik pored stative.

Zeta je agresivnije počela i drugo poluvrijeme, a nakon gola iz prekida, propustila je nekoliko dobrih šansi da riješi pitanje pobjednika mnogo prije kraja.

Dugo će domaćini žaliti za dva zicera Krstovića - u 71. minutu najbolji strijelac Zete je izašao sam na Dragojevića i tukao pravo u njega nakon dodavanja Vukčevića, dok u 73. sjajnu asistenciju Rogošića nije pretvorio u gol sa svega 6-7 metara.

"Nije lako igrati sa Zetom, ekipom koja je po mom ukusu - mlada, hitra, brza. Na kraju, moram biti zadovoljan, postigli smo lijep gol, vratilo nam se za neke situacije iz ranijeg dijela sezone", istakao je Radojičić.

Njegova ekipa je iskoristila praktično jedinu šansu u drugom poluvremenu.

"Ništa, idemo dalje, ne mogu da budem nezadovoljan igrom, ovo je mada ekipa, najmlađa u ligi. Zadovoljan sam načinom na koji momci igraju, na koji stvaraju šanse", poručio je Roganović na kraju.

Bonus video: