Zidan: Ljut sam, ništa ne razumijem

Real sinoć na svom terenu remizirao sa Seviljom - 2:2

4985 pregleda 0 komentar(a)
Zidan, Foto: Reuters
Zidan, Foto: Reuters

Fudbaleri Reala propustili su priliku da se na vrhu La Lige izjednače sa gradskim rivalom, Atletikom - Madriđani su sinoć na domaćem terenu remizirali sa Seviljom (2:2), pa će do posljednjeg kola voditi borbu za šampionski pehar.

Real je gubio 1:0 i 2:1, a zanimljiva situacija viđena je kod drugog gola gostiju - sudija je prvo dosudio "merengesima" penal, da bi nakon konsultacije sa VAR-om tu odluku preinačio i jedanaesterac dodijelio Sevilji. Razlog za tu odluku je činjenica da je prije napada Reala, fudbaler domaćih Eder Militao igrao rukom u svom šesnaestercu.

Takvim razvojem situacije nije bio zadovoljan trener Madriđana, Zinedin Zidan.

"Ne razumijem ništa. Ako je Militao igrao rukom, onda su i gosti imali isti trenutak. Nije me uvjerilo ono što mi je rekao sudija. Nikad ne pričam o suđenju, ali danas sam ljut. Međutim, mi imamo što imamo. Nećemo ništa promijeniti. Srećni smo svojom igrom, ali zaslužili smo više jer smo dobro odigrali drugo poluvrijeme,“ rekao je nakon meča Zidan .

Real ne odustaje od borbe za titulu.

„Borićemo se do kraja. Treba da razmišljamo o tri preostale utakmice. Ljut sam jer smo zaslužili pobjedu. Govorim o činjenici da su bile dvije situacije kada je lopta pogodila igrača u ruku, ali jedanaesterac je dosuđen protiv nas“, kazao je Zidan.

Bonus video: