„Odustanite od Superlige, ili nećete igrati Seriju A”

„Pravila su jasna. Ako Juventus i dalje bude dio Superlige kada počne naredna sezona, on neće moći da učestvuje u Seriji A. Bilo bi mi žao navijača, ali pravila su pravila i ona se odnose na sve”, rekao je Gabrijele Gravina za napuljski radio „Kis Kis”

6805 pregleda 1 komentar(a)
Kristijano Ronaldo bi mogao da ode na ljeto, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo bi mogao da ode na ljeto, Foto: Reuters

Juventus će biti izbačen iz Serije A, ako ne odustane od učešća u evropskoj Superligi, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina.

Superligu Evrope osnovalo je 12 klubova prije tri sedmice, ali su poslije manje od 48 sati odustali svi engleski timovi (Mančester siti, Mančester junajted, Liverpul, Čelsi, Totenhem i Arsenal), te Milan, Inter i Atletiko Madrid zbog velikog pritiska javnosti, Uefe i Fife.

Uz projekat su ostali Real Madrid, Barselona i Juventus.

„Pravila su jasna. Ako Juventus i dalje bude dio Superlige kada počne naredna sezona, on neće moći da učestvuje u Seriji A. Bilo bi mi žao navijača, ali pravila su pravila i ona se odnose na sve”, rekao je Gravina za napuljski radio „Kis Kis”.

Real i Barselona ne odustaju od Superlige, uprkos prijetnji evropske kuće fudbala da mogu biti izbačeni iz Lige šampiona.

„Nadam se da će se ovo uskoro završiti”, dodao je Gravina.

Devet klubova koji su odustali od Superlige potpisali su ugovore sa Uefom o učešću u postojećim takmičenjima pod njenim okriljem i pristali da se odreknu pet odsto prihoda za jednu sezonu igranja u evropskim takmičenjima.

Ako odustane od Superlige, lako bi moglo da se dogodi da Juve ne igra ni Ligu šampiona, jer je na tri kola do kraja peti na tabeli, sa bodom manje od Napolija.

Ukoliko ne bude igrao u elitnom rangu, neće moći da zadrži Kristijana Ronalda. Niti se Portugalcu ostaje da igra Ligu Evrope, niti bi Juve mogao da ga plaća 30 miliona eura...

Bonus video: