Sančo se razigrao u pravom momentu za Borusiju i Albion

Engleski as sa dva gola donio „milionerima” veoma bitan trijumf u borbi za plasman u Ligu šampiona

1913 pregleda 0 komentar(a)
Džejdon Sančo, Foto: Martin Meissner
Džejdon Sančo, Foto: Martin Meissner

Devet utakmica Borusije Dortmund je propustio Džejdon Sančo od početka marta do sredine aprila, u tom periodu njegov tim je pobijedio samo tri puta... Da je Englez jedan od ključnih igrača „milionera” i nije nešto što se nije znalo, a koliko može da doprinese vidjelo se u subotu protiv Lajpciga.

Nije bilo Erlinga Halanda, a trijumf od 3:2 - veoma bitan u borbi za plasman u Ligu šampiona - imao je Sančov pečat. Bio je dvostruki strijelac u drugom poluvremenu, oba puta nakon akcije sa Rafaelom Gereirom.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Navas (Pari Sen Žermen) - zahvaljujući Kostarikancu PSŽ je i dalje u igri za titulu u Francuskoj. Jer da je izgubio od Rena u nedjelju, onda bi Lil bio na 95 odsto puta do trona. Ovako, neizvjesnost straje...

ODBRANA

Alonso (Čelsi) - nije se naigrao u posljednje vrijeme kod Tomasa Tuhela, ali je šansu koju je dobio protiv Sitija iskoristio na pravi način - golom za pobjedu u sudijskoj nadoknadi.

Ernandes (Milan) - nije imao sreće da pogodi mrežu Juventusa u velikoj pobjedi, ali partija u Torinu, pogovo u napadu, bila je skoro perfektna.

Lengle (Barselona) - u derbiju Barse i Atletika su dominirale odbrane i golmani, a reakcija Francuza kod šuta Anhela Koree u prvom poluvremenu je vrijedna kao gol.

SREDINA

Malinovskij (Atalanta) - dao je pet golova i upisao sedam asistencija u posljednjih osam utakmica. U tom nizu Atalanta ima šest trijumfa i dva remija.

Rakitić (Sevilja) - asistencija, pa gol Realu u Madridu - Hrvat dobro zna kako se pogađa mreža „kraljevskog kluba”. Uradio je to pet puta, uz pet asistencija u 19 duela u La Ligi.

Dijas (Milan) - njegova bravura u finišu prvog poluvremena kao da je presjekla igrače Juvea. U nastavku je viđena totalna dominacija „rosonera”.

NAPAD

Jilmaz (Lil) - vodi Lil ka senzacionalnoj tituli. „Mastifi” su sada stvarno blizu, ako osvoje šest bodova u posljednja dva kola, PSŽ-u je sve uzalud.

Levandovski (Bajern) - Bavarci su proslavili novu Salataru, a Leva „zaprijetio” Gerdu Mileru. Ako u posljednja dva kola postigne dva gola oboriće rekord čuvenog napadača po broju pogodaka (40) u jednoj sezoni.

Sančo (Borusija Dortmund) - djeluje da nakon pauze zbog povrede hvata zalet za Evropsko prvenstvo. Bio je junak trijumfa „milionera” protiv Lajpciga.

Osimen (Napoli) - brojka od 10 golova u ligi ove sezone ne djeluje impresivno, ali Napoli je od njega u finišu dobio ono što je želio - Nigerijac je u posljednjih osam kola bio strijelac sedam puta.

Bonus video: