Maslovar: Đurović ne može da bude kandidat za predsjednika, jer je odbornik

Maslovar je obavijestio da je 6. maja dobio odgovor iz SO Budva da Mihailo Đurović obavlja funkciju odbornika lokalnom parlamentu

5035 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Udruženje klubova Jug
Foto: Udruženje klubova Jug

Udruženje klubova FSCG – jug nije danas verifikovao kandidature za mjesto predsjednika te organizacije, jer je jedan od kandidata Nenad Maslovar uložio žalbu na kandidaturu Mihaila Đurovića.

Maslovar je u saopštenju naveo da Đurović "nikako ne može biti kandidat za predsjednika jer je njegova kandidatura suprotna i kosi se sa novim zakonom o sportu ( Sl. List CG br. 044/18 od 06.07.2018.god. ) i njegovom članu 62 koji je vrlo eksplicitan u ovom dijelu i koji ni u kom slučaju ne dozvoljava da lice koje je odbornik u Skupštini Opštine Budva može da bude predsjednik jedne sportske organizacije, kao ni član upravnog odbora".

Đurović, navodi Maslovar, nije prekršio ovo "samo svojom kandidaturom, već to radi u posljednjih skoro pola godine, od kada je formirana nova lokalna vlast u Budvi, a u parlamentu vrši funkciju odbornika".

Maslovar je obavijestio da je 6. maja dobio odgovor iz SO Budva da Mihailo Đurović obavlja funkciju odbornika lokalnom parlamentu.

Naveo je da verifikaciona komisija nije dobijela odluku o kandidaturi, već je saopšteno "da traži mišljenje FSCG".

On navodi da malverzacije "uoči izbora potvrđuje i sjednica trenera Udruženja trenera FSCG – jug, na kojoj se "pojavilo svega sedam trenera koji su htjeli u manjini da odlučuju i daju podršku Mihailu Đuroviću".

Bonus video: