Imperator nije nestao u favelama, samo se vratio kući

"Adrijano se odrekao miliona. Adrijano se drogira. Adrijano je nestao u favelama. To je sve s....", napisao je Brazilac

5965 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Adrijano - svojevremeno jedan od najboljih napadača svijeta.

Nadimak sve govori - Imperator. Dobio ga je u Interu.

Danas 39-godišnjak odavno je van terena, na kome, ipak, nije pokazao sve što je mogao.

Od kada je ostavio fudbal, svjetski mediji pišu o njegovim životnim problemima, životu u faveli Rio de Žaneira, navodnim problemima sa alkoholom...

Na sve te riječi, Adrijano je odgovorio za "Players Tribune".

"Adrijano se odrekao miliona. Adrijano se drogira. Adrijano je nestao u favelama. To je sve s....", napisao je Brazilac.

"Pišu da sam se vratio u favele, da se drogiram i mnoge druge priče. Objavljuju se fotografije na kojima sam navodno sa gangsterima i pišu kako je moja životna priča tužna. Da se zna - Adrijano nije nestao u favelama, samo se vratio kući".

Na njegovu karijeru je ogroman uticaj imala smrt oca. Nakon toga više nije bio isti.

"Nakon tog dana moja ljubav prema fudbalu više nikad nije bila ista. Postao sam depresivan, počeo sam da pijem i nisam želio da treniram. Nije to bilo do Intera, samo sam želio da idem kući. Iako sam postizao golove, iako su me navijači voljeli, nije bilo više uživanja".

Priznao je, ipak, da je uživao u Italiji.

"Kako može neko reći da me Bog nije pogledao? U Interu su me proglasili Imperatorom. To je Božja volja, vjerujte. Momak iz favele postaje Imperator Italije. Ništa nisam napravio, a već su me tretirali kao kralja", napisao je legendarni napadač.

Adrijano je pored Intera, za kojeg je igrao šest godina, nastupao za Flamengo, Fiorentinu, Parmu, Romu, Sao Paolo, Korintijans i Atletiko Paranaense.

Bonus video: