još se oporavlja

Van Dajk definitivno ne igra na Evropskom prvenstvu

"Mislim da sam donio ispravnu odluku da ne idem na Evropsko prvenstvo i da krenem u posljednju fazu rehabilitacije tokom pauze između sezona", rekao je Van Dajk za sajt Liverpula

3788 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaler Liverpula Virdžil van Dajk saopštio je danas da neće igrati za reprezentaciju Holandije na predstojećem Evropskom prvenstvu, pošto se i dalje oporavlja od povrede koljena.

"Mislim da sam donio ispravnu odluku da ne idem na Evropsko prvenstvo i da krenem u posljednju fazu rehabilitacije tokom pauze između sezona", rekao je Van Dajk za sajt Liverpula.

Van Dajk je povrijedio ligamente koljena u oktobru tokom utakmice sa Evertonom, podvrgnut je operaciji i od tada se oporavlja.

"Osjećam se prilično dobro. Osjećam se pozitvno, pun sam energije i naporno radim. Ovo je bilo veoma, veoma teško putovanje, ali dobro se osjećam i lijepo napredujem. Puna koncentracija biće na pripremama u klubu, to je realan cilj i tome se radujem. Veoma sam razočaran što neću predvoditi moju reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, ali stvari su takve kakve jesu i svi moramo to da prihvatimo", naveo je on.

"Mislim da je odluka da ne idem na Evropsko prvenstvo ispravna, kada se pogleda šira slika. Teško je, ali pomirio sam se s tim", dodao je odbrambeni fudbaler.

Holandija će na Evropskom prvenstvu, koje počinje 11. juna, igrati u Grupi C sa Ukrajinom, Austrijom i Sjevernom Makedonijom.

Preporučujemo za Vas