Rakočević poziva Savićevića i Kaluđerovića na TV duel: Poštujem obojicu i želim da javno iznesemo stavove i ideje

Rakočević je u saopštenju naveo da primjećuje "da je ovih dana aktuelno medijsko reklamiranje kandidata za FSCG i mahanje većinskom podrškom sa svih strana, kao da 'većinskih podrški', ima više a ne samo jedna", a da i on ima "obećanja većine broja klubova i delegata"

21189 pregleda 102 reakcija 59 komentar(a)
Vladan Rakočević, Foto: Privatna arhiva
Vladan Rakočević, Foto: Privatna arhiva

Vladan Rakočević je još početkom aprila u intervjuu "Vijestima" objavio da želi da se kandiduje za mjesto predsjednika FSCG.

33-godišnji Nikšićanin ne samo da nije odustao, već je, kaže, spreman da se uključi u trku sa aktuelnim predsjednikom Dejanom Savićevićem i Jovanom Kaluđerovićem, koji je kandidaturu objavio prije dva dana.

Rakočević je u saopštenju naveo da primjećuje "da je ovih dana aktuelno medijsko reklamiranje kandidata za FSCG i mahanje većinskom podrškom sa svih strana, kao da 'većinskih podrški', ima više a ne samo jedna", a da i on ima "obećanja većine broja klubova i delegata".

"Prije svega, izuzetno me raduje činjenica da po prvi put imamo više ljudi i kandidata koji su spremni da uđu u trku za mjesto predsjednika FSCG. Ali, ono što me ne raduje jeste činjenica da su kriterijumi političke, kriminalne i kumovske veze.

Ni najmanje ne sumnjam da su i gospodin Savićević i gospodin Kaluđerović spremni da rade u korist fudbala u Crnoj Gori i da imaju određene ideje i viđenja kako bi trebao da se razvija fudbal u Crnoj Gori.

Izražavam veliko poštovanje prema oba potencijalna kandidata i upravo iz tog razloga što poštujem obojicu, pozivam ih na TV duel da pred cijelom crnogorskom javnošću iznesemo stavove i viđenje oporavka CG fudbala.

Smatram da kao demokratsko društvo moramo da imamo i da poštujemo određene demokratske standarde, a jedno od glavnih jeste ukrštanje različitih stavova i mišljenja.

Iz tog, a i mnogih drugih razloga, hajde da izađemo pred cijelom stručnom i nestručnom, zainteresovanom i nezaintresovanom javnošću, pred iste te političare, sportske radnike, kumove, prijatelje i neprijatelje da ukrstimo argumente, vizije, programe, ideje...

Zbog svega navedenog, kao i zbog javnog i opšteg interesa, pozivam ljude u TV Vijestima ili RTCG-u da organizuju TV duel u narednim danima. Siguran sam da je i ostalim potencijalnim kandidatima u interesu da predstave svoju viziju i program široj javnosti", navodi se u Rakočevićevom saopštenju.

Rakočević je menadžer za međunarodni razvoj Crvene zvezde i menadžer za razvoj u Dečiću.

Bonus video: