Nedović: Otišao sam, jer Iskra zaslužuje najbolje

Aleksandar Nedović raskinuo ugovor sa klubom iz Danilovgrada, u kojem je proveo tri i po godine

9141 pregleda 28 reakcija 10 komentar(a)
Nedovićev plan rušili korona, povrede, odlasci..., Foto: FK Iskra
Nedovićev plan rušili korona, povrede, odlasci..., Foto: FK Iskra

Period od tri i po godine neuobičajeno je dug vremenski staž za trenera u crnogorskom prvoligašu. Toliko je na čelu struke Iskre proveo Aleksandar Nedović, prije sporazumnog raskida ugovora u finišu ove sezone. Nedović se rastao sa klubom iz Danilovgrada na četiri kola prije kraja sezone u Telekom 1. CFL-u.

Iskra ove sezone nije bila na nivou prethodne, kada je klub izborio izlazak u evrokupove i čak prošao prvi krug kvalifikacija za Ligu Evrope. Iskri je ove sezone Evropa izmakla eliminacijom u dvomeču polufinala sa Dečićem (0:0, 1:0).

- Jako je puno pozitivnih događaja bilo u prethodne tri i po godine, i to ne samo zbog istorijskog, najvećeg uspjeha kluba i podatka da smo dostojno reprezentovali crnogorski fudbal, jer smo u drugom krugu eliminisani od Lokomotive iz Plovdiva sa penala u 80. minutu. To je bila kruna, a ako se zna da smo afirmisali desetak mladih reprezentativaca, da je Stefan Milošević iz Iskre dospio do nivoa da daje golove i sjajno igra u najjačoj ligi Belgije, sada Letonije, a da Driton Camaj daje golove za Kišvardu u zemlji u kojoj je fudbal u naletu i plasirala se na Evropsko prvenstvo... Posebno moram apostrofirati činjenicu da sam Milanu Vukotiću pružio šansu sa 16 godina i da je igrama kod nas napredovao do poziva regionalnog giganta kakav je Dinamo Zagreb. Kada podvučemo crtu bilo je puno uspjeha - kazao je 42-godišnji trener.

Nedović je nakon uspješne igračke karijere i sjajnih partija u Budućnosti, Partizanu... karijeru završio u našoj Prvoj ligi, a odmah je počeo trenersku u kojoj u crnogorskim prvoligašima već ima deceniju staža.

- Sada sam na birou - našalio se popularni Aco, i dodao:

- Za sedam mjeseci smo imali samo tri poraza i to sa identičnih 1:0, sva tri na gostovanjima gdje je jedna lopta mogla da okrene tok ili pak naš nerealizoavni penal. To se nije desilo, pa se negativno rapoloženje uvlači u ekipu, a imam toliko iskustva da znam da je tada potrebno novo lice. Drugi trener da bi se ekipa trgla, a Iskra je odnosom prema meni zaslužila i više. Tačnije, zaslužila je samo riječi hvale u odnosu u svakoj situaciji i svakom momentu - kaže Nedović.

Iako je tek započeo odmor, Nedoviću već stižu brojne ponude da nastavi radni angažman.

- Ima konkretnih ponuda, ali ih trenutno ne razmatram. Blizu je kraj sezone pa ću onda, jer nije etički miješati se kolegama u posao. Trebalo bi da postoji trenerska solidarnost. Želja mi je i nadam se da ću se okušati u inostranstvu, pošto su svi naši treneri imali puno uspjeha. To me, doduše, ne čudi, jer lako se privići na profesionalizam nakon što smo godinama improvizovali u lošim uslovima. Tu je, vjerovatno, i tajna uspjeha naših trenera, jer su navikli da traže rješenja - zaključio je Nedović.

Bonus video: