Sutjeska će igrati u Evropi, Radović: Čestitam momcima, svaki trening i svaku utakmicu odradili su kako treba

Nikšićani sjutra u 34. kolu Telekom 1. CFL gostuju Rudaru

4347 pregleda 0 komentar(a)
Radović, Foto: Printscreen YouTube
Radović, Foto: Printscreen YouTube

Fudbaleri Sutjeske sjutra (20 časova) u okviru 34. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige gostuju Rudaru.

Sutjeska je ostvarila cilj, koji je postavljen dolaskom na klupu Miljana Radovića, a to je plasman u Evropu.

"Prije svake utakmice potencirao sam taj cilj. Mi smo ga ostvarili što je stvarno odlično. Ovim putem bih čestitao momcima. Velika je to stvar. Došao sam u novembru - prvi nam je bježao 20 bodova. Teško je to bilo dostižno. Ja se trudim da u životu i fudbalu budem realan. Momci su ispoštovali dogovor, a to je da Sutjeska ostvari izlazak u Evropu. Tako da sa te strane mogu da budem zadovoljan, jer to je nešto što Sutjesci obezbjeđuje lakši život dalje, nešto što vjerovatno zadovoljava i veliki broj navijača, koji su me dobro dočekali kada sam došao. Tako da mi je drago zbog svih navijača, ne samo u Nikšiću, nego i u Crnoj Gori. Imali smo dosta problema - i korona i bolest i kartoni. Ali, to je sastavni dio sporta. Momci su svaki trening i svaku utakmicu odradili kako treba. E sad, rezultatski nije to uvijek bilo na vrhunskom nivou. Ali, ne možemo uvijek to ni očekivati. Fudbal je nepredvidiv. Ono što je najvažnije - plasirali smo se u evropsko takmičenje, afirmisali veliki broj mladih igrača", kazao je u najavi meča sa Rudarom trener Sutjeske Miljan Radović.

Do kraja šampionata ostala su tri kola. "Plavi" žele sve tri pobjede, nadaju se kiksu Dečića i osvajanju drugog mjesta na kraju sezone.

"Ostaje nam da povećamo bodovni saldo. Da probamo te tri utakmice da riješimo u našu korist i plasiramo se što visočije na tabeli", poručio je Radović.

Na golu će umjesto suspendovanog kapitena Vladana Giljena biti Suad Ličina.

"Biće teško gostovanje, kao i uvijek u Pljevljima. Nadam se da ćemo - ako odradimo stvari, koje uvježbavamo - zabilježiti pobjedu, što bi nam mnogo značilo poslije poraza od Dečića, koji nas je poremetio. Siguran sam da će se ekipa izdići iznad toga", smatra Ličina.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: