Petrovićev Viljem II moćan u Hagu, opstanak na vidiku

Željko Petrović poslao svoj nekadašnji tim, Den Hag, pravo u drugu ligu - 4:1 je pobijedio Viljem II u gostima i uoči posljednjeg kola stigao na korak od opstanka

5152 pregleda 2 komentar(a)
Željko Petrović, Foto: Willem II - zvanični sajt
Željko Petrović, Foto: Willem II - zvanični sajt

Crnogorski trener Željko Petrović preuzeo je Viljem II krajem januara, u trenutku kada je holandski tim bio u teškoj poziciji, u zoni direktnog ispadanja.

Kolo prije kraja Eredivizije, Petrović je na korak da ispuni cilj - opstanak bez baraža.

Fudbaleri Viljema su u direktnom meču za opstanak, protiv Den Haga koji je još vjerovao da može da se spasi, slavio u gostima sa 4:1, čime su obradovali svoje simpatizere koji su ih juče bakljadom ispratili na krucijalno gostovanje.

Viljem II
foto: Willem II - zvanični sajt

Petrović je tako, kolo prije kraja, svoj nekadašnji tim (sjedio je na klupi Haga u sezoni 2016/17) poslao pravo u Drugu ligu.

Viljem II je, s druge strane, mogao danas da potpuno profitira, ali je Emen na svom terenu slavio protiv Herenvena (3:1).

Uoči mečeva posljednje runde, koje se igra u nedjelju, Viljem II u sigurnoj zoni ima bod više od Emena, koji je u zoni baraža, što bi mogla da bude zlatna prednost uoči posljednjeg kola.

Viljem, naime, dočekuje Fortunu Sitard, koja je remijem protiv Vitesea 3:3 praktično izgubila i teoretsku šansu da se plasira u Ligu konferencija, dok Emen gostuje Venlu, koji je teoretski ispao.

Jedna od ove dvije ekipe će se direktno spasiti, druga će morati da traži opstanak kroz baraž.

Petrović i Viljem su, u svakom slučaju, na korak od cilja, imaju sve u svojim rukama, treba da pobijede Fortunu Sitard kod kuće, a dovoljan im je i bod ako Emen ne pobijedi.

Pobjedi u Den Hagu (4:1) značajno je doprinio i nekadašnji golman mlade reprezentacije Crne Gore Ari Murić, sada član Kosova, koji je kod vođstva Viljema 2:0 odbranio penal napadaču domaćih El Kajatiju.

Murić brani penal
Murić brani penalfoto: Willem II - zvanični sajt

Već u narednom napadu, a igrao se 40. minut, Vrit je pogodio za 0:3 i sve je bilo gotovo...

U Holandiji je Ajaks osvojio titulu, u kvalifikacije za Ligu šampiona igraće drugoplasirani PSV Ajndhoven, a trećeplasirani AZ Alkmar, koji je danas igrao samo 0:0 u Groningenu, plasiraće se u Ligu Evrope.

Za mjesto u Ligi konferencija kroz baraž će se boriti - Fejnord, Utreht, Groningen, dok će se četvrti tim tražiti između Sparte i Heraklesa.

Venlo i Den Hag ispali su u drugu ligu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: