Liverpul se ponosno bori do kraja: Firmino, Žota i Salah srušili Junajted

Bio to odloženi meč 34. kola, koji je bio zakazan za 2. maj, ali su navijači Junajteda žestokim protestima protiv vlasnika kluba, porodice Glejzer, i upadom na teren spriječili odigravanje

10307 pregleda 2 komentar(a)
Klop i Firmino slave pobjedu Liverpula, Foto: REUTERS
Klop i Firmino slave pobjedu Liverpula, Foto: REUTERS

Fudbaleri Liverpula pobijedili su u velikom derbiju Premijer lige kao gosti Mančester junajted sa 4:2.

Bio to odloženi meč 34. kola, koji je bio zakazan za 2. maj, ali su navijači Junajteda žestokim protestima protiv vlasnika kluba, porodice Glejzer, i upadom na teren spriječili odigravanje.

Navijači su protestovali i večeras, a se utakmica odigrala i protekla je u dominaciji "redsa" koji su ostali u igri za Ligu šampiona.

Mančester junajted je bolje počeo meč, a nakon kombinacije po desnoj strani, Bruno Fernandeš je šutirao, na loptu je naletio Filips i skrenuo je u sopstvenu mrežu - 1:0.

Liverpul je izjednačio u 34. minutu, kada se Diogo Žota sjajno snašao u šesnaestercu i petom gurnuo loptu u mrežu za 1:1.

U produžetku prvog dijela, poslije prekida sa desne strane i sjajnog centaršuta Trenta Aleksandera-Arnolda, Roberto Firmino je na drugoj stativi zahvatio loptu glavom za 1:2.

Na početku nastavka 1:3 - Šo je izgubio loptu na 30 metara od gola, Henderson je odbranio udarac Aleksandera-Arnolda, ali ne i Firmina.

Smanjio je Markus Rašford u 68. minutu, na asistenciju Kavanija, da bi u 90. minutu nakon greške Nemanje Matića i kontre gostiju, Mohamed Salah stavio tačku na derbi.

Bonus video: