Noćni fudbalski program: Podgorica kruniše sezonu, samo teorija uz Titograd

Sve utakmice 34. kola Telekom 1. CFL igraju se večeras u 20 časova. Najveće borbe vode se za izbjegavanje baraža za opstanak - Iskra protiv Budućnosti, Zeta protiv OFK Titograda, Jezero sa Petrovcem

3377 pregleda 1 komentar(a)
Na korak od velikog uspjeha: Fudbaleri Podgorice, Foto: FK Podgorica
Na korak od velikog uspjeha: Fudbaleri Podgorice, Foto: FK Podgorica

Akcija instaliranja reflektora na svim prvoligaškim terenima u Crnoj Gori, koju su prije nekoliko godina pokrenuli u Fudbalskom savezu, danas će dobiti puni smisao - svih pet utakmica 34. kola Telekom 1. CFL igaće se, naime, u 20 časova. Kao u Seriji A, Primeri, Ligi 1...

ŠTA JE POZNATO?

Tri kola uoči kraja šampionata (svi mečevi posljednje tri runde igraju se u istom terminu, zbog regularnosti) teoretski je odlučeno da je Budućnost prvak, te da Sutjeska i Dečić uz nju u Evropu - Nikšićani i Tuzani nastupiće u premijernom izdanju Uefine Lige konferencija.

- Slavili smo na tri posljednja meča, atmosfera je pozitivna, a želimo i da našem treneru Mladenu Milinkoviću na pravi način čestitamo 53. rođendan - kaže mladi defanzivac Budućnosti Velimir Vlahović pred gostovanje Iskri u Danilovgradu.

- Znamo da Iskri ‘gori pod nogama’, jer želi da izbjegne baraž, rival će biti motivisan, ali su dobar pristup utakmici i želja za pobjedom najvažniji za nas.

Sutjeska nakon ovjere plasmana u Evropu gostuje Rudaru - meč je značajniji za domaćina, ali Nikšićani žele da pobijede.

- Nadam se da ćemo - ako odradimo stvari koje uvježbavamo - zabilježiti pobjedu, što bi nam mnogo značilo poslije poraza od Dečića - kaže Suad Ličina, koji će biti na golu umjesto Vladana Giljena.

ŠTA TREBA DA SE ODLUČI?

Uoči posljednja tri kola, traži se četvrti putnik u Evropu, dva tima koja će igrati u baražu za opstanak, te jedan koji direktno ispada u Drugu ligu.

Najveća bitka je za izbjegavanje baraža, gdje je Jezero sa dva boda više u prednosti u odnosu na Iskru i Zetu (jedna od te tri ekipe najvjerovatnije će morati u doigravanje, mada ni Rudar još nije obezbijeđen).

Jezero dočekuje Petrovac, Zeta OFK Titograd, a Iskra Budućnost - velika borba se očekuje za spas bez doigravanja.

- Svjesni smo da igramo sa najboljim timom u ligi, ali moramo biti svjesni i našeg kvaliteta. Rezultati koje pokazujemo nisu pravo mjerilo naše snage i vrijeme je da pokažemo koliko vrijedimo - kaže bek Iskre Milan Đurišić, čija će ekipa protiv Budućnosti pokušati da prekine niz od 13 mečeva bez poraza. I to sa klupe predvođena tandemom Srđan Nikić - Milivoje Novović, koji će ekipu voditi u posljednja tri kola nakon rastanka sa Aleksandrom Nedovićem.

Zeta je u prvenstvu izgubila tri meča zaredom, četiri od posljednih pet...

- Važna utakmica za nas, ključna i za OFK Titograd, ali moramo da nađemo načina da osvojimo tri boda - kaže vezista Zete Lazar Lambulić.

ŠTA VEČERAS MOŽE DA BUDE POZNATO?

Podgorica će ovjeriti istorijski uspjeh i plasirati se u Evropu ako slavi na gostovanju Dečiću, ili ako Rudar ne pobijedi Sutjesku, dok će OFK Titograd matematički ispasti ako izgubi od Zete, ili ako Petrovac pobijedi Jezero.

To su dvije “stavke” koje mogu da se “proknjiže” večeras, a tim sa DG arene je jako, jako blizu...

- Ne slavimo Evropu dok matematički ne potvrdimo plasman. Blizu smo velikog uspjeha, pobjeda nad Zetom u prošlom kolu nam je mnogo pomogla, ostali rezultati takođe, ali moramo da budemo oprezni i koncentrisani do kraja. Posebno danas protiv odličnog Dečića, a za slavlje će biti vremena - kaže vezista Podgorice Andrija Kaluđerović.

Parovi 34. kola

20.00

RUDAR - SUTJESKA

DEČIĆ - PODGORICA

ZETA - OFK TITOGRAD

JEZERO - PETROVAC

ISKRA - BUDUĆNOST

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: