ne postoje uslovi

Savićević ponovio stav o regionalnoj ligi: Nema te policije koja bi mogla da kontroliše navijače...

Problem su, kaže Savićević, i termini, ali i odnos kvaliteta

41527 pregleda 223 reakcija 81 komentar(a)
Savićević i bivši selektor Hadžibegić, Foto: Savo Prelević
Savićević i bivši selektor Hadžibegić, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević još jednom je ponovio da ne postoji realna mogućnost da se stvori tzv. regionalna fudbalska liga na prostoru bivše Jugoslavije.

“Vidite da su vremena jako turbulentna, i poslije toliko godina – strasti se i dalje nisu smirile sa sve tri strane. Malo krene na bolje, ali brzo počne da se priča o nekom odvajanju, pa nastane velika tenzija. Da li neko zaista misli da Crvena zvezda može da ode u Split i da odigra utakmicu ili da Hajduk da dođe u Beograd pred publikom”, kazao je Savićević u razgovoru za Meridiansport.

Fudbal i košarka ne mogu da se porede.

“Pored bezbjednosnog izazova, imate i administrativne barijere. Ko će da upravlja tom ligom, ko će je voditi, ko će suditi, kažnjavati? Previše se to lako prihvata, ali fudbal nije košarka. Lakše je kontrolisati dvije ili tri hiljade ljudi, nego 20 ili 30 hiljada. Nema te policije koja bi to mogla da kanališe i reguliše. A, igrati bez publike – nema draži.”

Problem su, kaže Savićević, i termini, ali i odnos kvaliteta....

“Budućnost i Vardar recimo nikada ne bi izašli u Evropu iz te lige. Teško bi tako neke ekipe uspjele pored 'velike četvorke'. Šta bismo radili sa domaćim ligama, kako bi se ispadalo, kako bi se ulazilo? Jedino da i mi napravimo našu Superligu, pa da iz ovih domaćih liga niko ne ispada… Ne mogu podići ruku za to upravo zbog ovih stvari i teško je da se to desi u nekom narednom periodu”.

Preporučujemo za Vas