Sutjeska druga, Rudar u problemu: Osmajić i Ličina osvojili Pljevlja

Dva gola Osmajića za pobjedu Sutjeske u Pljevljima (2:0), golman Nikšićana Ličina odbranio penal Zečeviću. Rudar na samo dva boda od zone baraža

3291 pregleda 0 komentar(a)
Dva gola: Milutin Osmajić (Sutjeska), Foto: FK Sutjeska
Dva gola: Milutin Osmajić (Sutjeska), Foto: FK Sutjeska

Fudbaleri Sutjeske savladali su Rudar pod Golubinjom - 2:0, vratili se na drugo mjesto, te uvalili Pljevljake u probleme.

Tim Vuka Bogavca, naime, ima samo dva boda više od Iskre, koja je u zoni baraža za opstanak. Dva tima sastaju se u narednom kolu u Danilovgradu.

Sutjeska je, inače, nastavila sjajnu seriju protiv tima iz Pljevalja - pet mečeva bez poraza, od čega čak četiri pobjede. Rudar ne zna za pobjedu nad Sutjeskom od februara prošle godine.

Odlično su Nikšićani otvorili meč i već u 22. sekundi poveli. Priličnu dekoncentraciju Matije Pejovića iskoristio je Milutin Osmajić, oduzeo mu loptu i savladao Lazara Baltića sjajnim udarcem iz samog ugla sa lijeve strane.

Rudar, pomalo i šokiran ranim golom Sutjeske, nije uspijevao da opasnije zaprijeti gostima iako je imao blagu terensku inicijativu.

Ipak, u 20. minutu rezultat je ostao nepromijenjen samo zahvaljujući golmanu domaćih Baltiću. Nakon prodora Grivića, Eraković je odlično proigrao Boža Markovića koji je šutirao, ali je golman Rudara odličnom intervencijom spasio svoj tim.

Prvo ozbiljnu šansu domaći su stvorili u 27. minutu. Slobodan udarac izveo je Zečević, golman Ličina boksovao loptu koja je došla do Kartala, koji se nije baš najbolje snašao u veoma izglednoj prilici.

Kako se prvo poluvrijeme bližilo kraju tako je bilo i više prostora i za jedne i za druge.

Najveću priliku u prvom dijelu igre Rudar je imao preko Danina Talovića. Igrao se 34. minut, napadač Rudara izašao je sam pred golmana Ličinu, ali je uputio veoma loš završni udarac koji je završio na spoljnom dijelu stative.

U 44. minutu je Sutjeska zaprijetila preko Osmajića, koji je iz izgledne situacije šutirao glavom preko gola.

Do kraja prvog poluvremena Rudar je zaprijetio još jednom preko Živkovića koji je šutirao sa nekih 20-25 metara, ali je Ličina bio spreman.

Nije se dugo čekao odgovor Nikšićana. U prvom minutu nadoknade ponovo je vrlo aktivni Grivić centrirao, a najbolji strijelac lige, Božo Marković, zakačio loptu tek toliko da ona promijeni smjer, ali na nesreću Sutjeske otišla je samo nekoliko centimetara pored gola.

Drugo poluvrijeme krenulo je veoma ofanzivno od strane i jedne i druge ekipe.

Mogao je Vuk Striković do gola u 48. minutu. Šutirao je mladi golgeter Rudara sa 15 metara, ali je Ličina u prvom navratu odbio, a Striković iz drugog pokušaja pogodi samo spoljni dio mreže.

Samo nekoliko minuta kasnije - prva prilika za Sutjesku u drugom poluvremenu. Odlično je šutirao Osmajića, ali lopta ipak otišla malo pored gola.

Od tog trenutka mnogo bolja predstava izabranika Vuka Bogavca. Već u sledećem napadu mogao je Rudar do izjednačenja. Živković je ubacio loptu po zemlji, ali na drugoj stativi za jedan korak je zakasnio Danin Talović.

U 62. minutu iz slobodnog udarca dobro je centrirao Zečević, Kartal je samo okrznuo loptu - dovoljno da je prebaci na drugu stativu, gdje je potpuno sam ostao Danin Talović, ali ponovo napadač Rudara nije uspio da pogodi okvir gola.

Dominacija Rudara u drugom poluvremenu doživjela je kulminaciju u 72. minutu kada su domaći imali penal. Talović je odlično okrenuo dvojicu igrača Sutjeske, Bulatović ga je srušio, a sudija Predrag Radovanović bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzela desetka Rudara, Miloš Zečević, ali ga je danas odlični Suad Ličina pročitao i odbranio mu penal.

I onda samo pet minuta kasnije hladan tuš za Pljevljake. Osmajić se odlično zagradio na ivici šesnaesterca, izdržao duel sa Kartalom i odlično šutirao. Golman Baltić je uspio samo da okrzne loptu, ali ona je svakako završila iza njegovih leđa.

Do kraja Nikšićani su rutinski utakmicu priveli kraju.

Bonus video: