Atalanta sa "Marasija" pravo u Ligu šampiona, Specija izborila opstanak

"Boginja" slavila u goleadi protiv Đenove

5347 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Treću godinu zaredom Atalanta će igrati Ligu šampiona - kontinuitet i spoj rezultata, igara i stvaranja igrača sa Đanpjerom Gasperinijem je fascinantan.

"Boginja" je savladala Đenovu u gostima (4:3) i kolo prije kraja osigurala jedno od prva četiri mjesta koja vode u evropsku elitu.

Atalanta ima tri boda više od trećeplasiranog Milana, pet od Napolija, a šest u odnosu na Juventus. Od svih njih ima i utakmicu više, a u posljednjoj rundi je domaćin "rosonerima"...

Duvan Sapata i Ruslan Malinovskij su upisali po gol i asistenciju u prvih 25 minuta, a do poluvremena se upisao i Robin Gosens za nedostižnih 3:0.

Kasnije nije išlo tako glatko.

Domaćin je smanjio na 3:1 (Eldor Šomurodov), Mario Pašalić vratio plus tri, da bi Goran Pandev i opet Šomurodov ublažili poraz.

"Željeli smo u Ligu šampiona, ostvarili smo cilj. Veliko je dostignuće tri godine zaredom biti dio elite, a sada se okrećemo finalu Kupa protiv Juventusa. Trofej bi bio kruna sezone", rekao je Gasperini.

A brige oko opstanka je prebrinula Specija koja je kod kuće bila bolja od Torina (4:1).

Specija sada ima 38 bodova, sedam više od Beneventa - tima koji je u zoni ispadanja.

Rikardo Saponara je donio prednost domaćinu, dvostruki strijelac je bio Embala Enzola, a mrežu je tresao i Hrvat Martin Erlić.

Za "granatu", koja se grčevito bori za opstanak, pogodio je Andrea Beloti.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: