Liverpul igra prvo od tri finala, Fabinjo poručuje: Plasman u Ligu šampiona značio bi da je sezona uspješna

Liverpul danas igra protiv VBA u 36. kolu Premijer lige

17534 pregleda 3 komentar(a)
Fabinjo, Foto: Reuters
Fabinjo, Foto: Reuters

Fudbaleri Liverpula danas (17.30) gostuju ekipi VBA u 36. kolu Premijer lige.

Današnji meč od velike je važnosti za ekipu Jirgena Klopa, koja se bori za četvrto mjesto i plasman u Ligu šampiona naredne sezone - "redsi" su peti na tabeli sa tri boda manje, ali i utakmicom manje (koju će danas odigrati) od Čelsija. Eventualnim trijumfom unijeli bi dosta neizvjesnosti i pritisak prebacili na Čelsi.

"U ovom trenutku rekao bih da bi osvajanje četvrtog mjesta značilo da je sezona uspješna. Na početku sezone bili smo optimisti, govorili o osvajanju trofeja, ali poslije povreda i loših trenutaka koje smo imali biti među četiri najbolje ekipe bio bi uspjeh", smatra fudbaler Liverpula Fabinjo.

Borba za četvrto mjesto činila se nedostižnom kada je Liverpul u martu na domaćem terenu izgubio od Fulama i vezao šesti poraz u Premijer ligi na "Enfildu". Ali, od tada bivši šampion zaigrao je bolje i došao u priliku da se u posljednja dva kola bori za ulazak u elitu. Vezali su sedam mečeva bez poraza, a posljednju pobjedu ostvarili su u četvrtak na gostovanju Mančester junajtedu.

"Ovo je odlučujući dio sezone. Pred nama su tri finala", kazao je Fabinjo.

A prvo od ta tri finala je protiv VBA, ekipe, sa kojom je Liverpul remizirao (1:1) na "Enfildu" u prvom dijelu sezone. Nakon toga slijedi gostovanje Barnliju, od koga je tim Jirgena Klopa poražen u prvom dijelu sezone na "Enfildu" i na kraju, u posljednjem kolu, na "Enfild" dolazi Kristal Palas. Liverpul će na tom meču imati podršku navijača što može biti od posebne važnosti.

Ipak, kako "redsi" zavise i od drugih rivala, sa posebnom pažnjom pratiće rezultate Lestera i Čelsija u posljednja dva kola. U narednom kolu na programu je međusobni meč ovih ekipa na "Stamfordu", a potom u posljednjem kolu Čelsi gostuje Aston Vili, dok je Lester domaćin Totenhemu.

"Pokušaćemo da igramo naš najbolji fudbal", kazao je Fabinjo.

Bonus video: