Navijači tima iz Sudana veličali Hitlera i holokaust: FIFA pokrenula istragu

Navijači Al Hilala, ekipe koja je trenutno drugoplasirana u sudanskoj Premijer ligi, su na derbiju protiv Al Mereiha razvili transparent sa likom njemačkog diktatora i jednog od najvećih zločinaca u istoriji čovječanstva
0 komentar(a)
AL Hilal, Adolf Hitler, Foto: Facebook
AL Hilal, Adolf Hitler, Foto: Facebook
Ažurirano: 30.11.2017. 08:24h

Gotovo nevjerovatne scene viđene su na afričkom kontinentu, tačnije sudanskoj fudbalskoj ligi, kada su navijači jednog tima razvili koreografiju sa likom Adolfa Hitlera.

Navijači Al Hilala, ekipe koja je trenutno drugoplasirana u sudanskoj Premijer ligi, su na derbiju protiv Al Mereiha razvili transparent sa likom njemačkog diktatora i jednog od najvećih zločinaca u istoriji čovječanstva.

Kao da im to nije bilo dovoljno, imali su i transparent sa natpisom "holokaust".

Rasizam je sve prisutniji na fudbalskim terenima širom planete, ali Afrika i veličanje Adolfa Hitlera je ipak "korak dalje" u tom pogledu.

Policija nije reagovala, "da ne bi pogoršavala stvari", međutim igrači su prišli navijačima i zamolili ih da skinu transparent.

FIFA je preko organizacije FARE, koja se bavi borbom protiv rasizma, pokrenula istragu povodom ovog slučaja.

Al Hilal inače spada u red trofejnijih klubova u Africi. U njihovim vitrinama nalaze se čak 27 pehara šampiona države, a mogu se pohvaliti i sa dva finala afričke Lige šampiona.

Ponašanjem svojih navijača, ipak ne mogu, pa ostaje da se vidi kakva kazna će da uslijedi.

Bonus video: