Došljak: Sve za dobrobit fudbala; Lalević: Vrijeme je za novu viziju

Aktuelni predsjednik UK FSCG - Sjever Vojislav Došljak imaće protivkandidata u nekadašnjem fudbaleru Marku Laleviću

7441 pregleda 21 reakcija 9 komentar(a)
Vojislav Došljak i Marko Lalević, Foto: FSCG
Vojislav Došljak i Marko Lalević, Foto: FSCG

Aktuelni i dugogodišnji predsjednik Udruženja klubova FSCG - Sjever Vojislav Došljak i njegov "izazivač", nekadašnji fudbaler Berana, OFK Beograda i drugih klubova Marko Lalević, kandidati su za predsjednika regije na Izbornoj skupštini koja će biti održana sjutra u Beranama.

Predsjednika UK FSCG - Sjever za mandatni period 2021. - 2025. glasovima će izabrati 23 delegata, koje daju prvoligaši (po tri), drugoligaši (po dva), trećeligaši (po jedan), kao i strukovna udruženja.

Izbori po nekadašnjim regijama (već u četvrtak je Izborna Skupština UK FSCG - centar, a narednog ponedjeljka i na jugu) prethodiće centralnoj, Izbornoj Skupštini za predsjednika FSCG koja će se održati 30. juna u Podgorici.

DOŠLJAK: URADIĆEMO SVE DA PODIGNEMO FUDBAL NA JOŠ VEĆI NIVO

Vojislav Došljak je dugo prisutan u fudbalskim forumima, bio je član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza nekadašnje državne zajednice Fudbalskog saveza Crne Gore, već četiri mandata obavlja funkciju predsjednika Sjeverne fudbalske regije Crne Gore, a već dugo je i potpredsjednik FSCG.

"Mislim da oko izbora ne treba dizati veliku buku. Za sve koji žele da rade za dobro fudbala, uvijek ima mjesta. Vjerujem da tako razmišlja i moj protivkandidat Marko Lalević, bivši fudbaler i sportski radnik. Ko god pobijedi neka mu je sa srećom. Ključna je stvar rad u klubovima i saranja sa Fudbalskim savezom Crne Gore, uz nadu da će Dejan Savićević, za dobrobit fudbala, i dalje ostati na njegovom čelu. Dejan je svojim dosadašnjim radom puno učinio za crnogorski fudbal", kazao je Vojo Došljak.

On je za svoju kandidaturu sakupio predloge 13 delegata.

"Učinićemo sve da fudbal podignemo na još veći nivo. Radićemo na jačanju klubova, sudijskog kadra, zalagaćemo se da regularnost takmičenja na sjeveru bude na nivou, kao što je bila do sada", naveo je Došljak, istakavši infrastrukturne projekte koji su već urađeni, ili koji su u toku,

"U Beranama smo uradili dva terena - jedan sa vještačkom, jedan sa prirodnom podlogom, rekonstruisali smo istočnu tribinu, pokrili je, modernizovali. U Plavu smo uradili rekonstrukciju terena, a ono što je najnovije jeste da su postavljeni reflektori u Pljevljima i Beranama, koji su već zasijali, dok u Bijelom Polju počelo njihovo postavljanje. U Rožajama su urađena dva pomoćna terena, jedan sa prirodnom i drugi sa vještačkom podlogom i rekonstrukcijom tribine, zatim teren sa vještačkom podlogom u Mojkovcu, kao i Pljevljima. Plan je da se radi na poboljšanju infrastrukture u Bijelom Polji i u Plavu, kao i u Petnjici ukoliko klub uđe u Drugu ligu".

Došljak je, nedavno, u društvu predsjednika FSCG Dejana Savićevića obišao većinu klubova na sjeveru.

"Ono što smo obećali u prethodnom mandatu, u potpunosti smo ispunili, a tako će biti i ubuduće ako dobijem podršku".

LALEVIĆ: SVE ŠTO SAM UPOZORAVAO, DOGODILO SE

Njegov protovkandidat Marko Lalević smatra da je došlo vrijeme za promjene . za nove ljude, sa novom energijom, jer je sjever Crne Gore, kako ističe - fudbalski zapostavljen.

"Sve na šta sam upozoravao delegate fudbalskih klubova, stručnih udruženja i dvodecenijskog predsednika Sjeverne regije na prošloj Izbornoj skupštini održanoj 2018. u Beranama, danas - tri godine kasnije, nažalost se i desilo - stagnacija fudbala, sve manje djece na fudbalskim terenima, mnogi klubovi sa dugogodišnjom tradicijom su sada već ugašeni (FK Tekstilac, FK Radnički, FK Prvjenac...), sudija sa sjevera praktično nema u Prvoj ligi, delegata samo nekoliko, o selektorima sa sjevera da i ne govorimo...Te 2108. godine velika većina klubova je podržala doživotnog kandidata FSCG za doživotnu funkciju predsednika Sjeverne regije Vojislava Došljaka", kazao je Marko Lalević.

"Došao je poslednji čas za promjenu, za nove ljude, novu viziju razvoja fudbala na sjeveru Crne Gore. Obišao sam proteklih dana skoro sve opštine i rukuvodstvima fudbalskih klubova prezentirao svoj plan i program rada za naredne četri godine, svi su konstatovali da su hitne promjene potrebne što prije i da moj plan i program ima njihov glas, jer ih se sadšnji predsjednik sjeti svake četiri godine - mjesec dana pred izbore. Podršku sam dobio od jednog od najtrofejnijih klubova u Crnoj Gori FK Rudar, zatim FK Berane, FK Gusinje, FK Pljevalja, FK Komovi, predstavnika Udruženja ženskog fudbala... Ostali klubovi koji su mi dali podršku saopštili su mi da su pod velikim političkim pritiskom da svoj glas daju drugom kandidatu zbog toga ne bih danas saopštavao njihova imena", istakao je Lalević.

"U ovu izbornu trku sam ušao sportski, sa isključivo fudbalskom pričom, planom, programom i vizijom za boljitak fudbala na sjeveru Crne Gore. Žao mi je što je protivnička strana umiješala politiku i partije kako bi spriječili ono što je logično, prirodno i neminovno. A to su promjene koje više niko ne može da zaustavi, sjutra ili za pola godine ili za godinu dana, čeka nas nova, bolja i izvjesnija budućnost fudbala na sjeveru Crne Gore - novi ljudi i novi fudbalski radnici će to obezbijediti".

"Na kraju nadam se da će na Izbornoj skupštini Udruženja klubova FSCG - Sjever pobijediti fudbal, plan, program, vizija, tim ljudi, a poraz dožijveti politički odabrani i poslušni dizači ruku. Ako dobijem podršku većine delegata obećavam da ću protjerati politiku iz fudbala, da će u mom timi biti najbolji i najangažovaniji sportski radnici, i da ni jedan predsednik FSCG neće više moći da računa na slijepo dizanje ruku od mene i ostalih članova Izvršnog odbora FSCG sa sjevera Crne Gore za nijednu odluku koja nije u interesu fudbala i Udruženja klubova FSCG - Sjever", saopštio je Marko Lalević.

Bonus video: