Proljeće u znaku Mornara

Barani se nakon dvije sezone vratili u Prvu fudbalsku ligu. To su uradili u velikom stilu - u 15 kola nastavka sezone u Drugoj ligi upisali su 11 pobjeda, tri remija i poraz

5597 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FK Mornar
Foto: FK Mornar

Nakon dvije sezone u Baru će se opet zaigrati prvoligaški fudbal. Moglo je to da se nasluti mjesecima unazad, a potvrda o snazi Mornara je stigla prekjuče kada je i matematički osigurao prvo mjesto u Amplitudo Drugoj ligi.

Mornar dva kola prije kraja ima osam bodova više od Arsenala, a za slavlje mu je u nedjelju bio dovoljan i bod protiv Jedinstva u Bijelom Polju kada je rezultat bio 2:2, nakon što su Tivćani kod kuće poraženi od Koma...

- Bili smo ubjedljivi, ali nije sve išlo tako lako. Preuzeo sam ekipu u 14. kolu, tada smo bili u minusu pet-šest bodova u odnosu na Kom i Arsenal i cilj je bio da do pauze razlika ne bude veća. Znali smo šta nam treba, doveli smo nekoliko pojačanja i već tokom priprema, gdje smo igrali sa prvoligašima, bilo mi je jasno da smo na pravom putu. U fudbalu ne postoji formula, nismo tempirali formu jer to nije moguće. Jednostavno smo igrali sve bolje i bolje - rekao je trener Slavoljub Bubanja.

U 15 kola u 2021. godini barski tim je poražen samo jednom (od Igala), ima tri remija i 11 pobjeda. Mnoge od njih su bile ubjedljive, a prije nekoliko dana je „stradala” Drezga koja je na „Topolici” primila čak 10 golova.

- Polusezonu smo otvorili remijem protiv Koma na Zlatici, onda je uslijedio poraz od Igala i potom je sve krenulo kako treba. Igrali smo dobro, pobjeđivali glatko, ali je na iznenađenje mnogih to činio i Arsenal, koji je nalazio način da nam parira - istakao je Bubanja.

Mornar je razliku napravio od 29. do 31. kola kada je u direktnim duelima sa Komom (4:0), Arsenalom (4:0) i Igalom (5:0) u velikom stilu zagospodario Drugom ligom.

- Nakon tih trijumfa je sve zavisilo od nas i nismo se zaustavili. Jednostavno smo bili najbolji, najkompletniji, svih dvadesetak igrača je dalo doprinos - istakao je Bubanja.

Prva liga je svakako veći izazov, ali Mornar ne želi da bude epizodista u eliti.

- Najbitnije je da postoji sistem u Mornaru, u njemu su svi bitni i to je ono najvažnije. Mornar je ranije bio klub koji je šetao između Prve i Druge lige, a ubijeđen sam da ubuduće to neće biti slučaj - da ćemo biti standardan prvoligaš - naveo je Bubanja.

Njemu na kraju sezone ističe ugovor sa Mornarom.

- Ono zbog čega sam došao smo ostvarili. Na kraju sezone ćemo sjesti i razgovarati o eventualnom nastavku saradnje - zaključio je iskusni trener.

Seratlić: Da završimo sezonu u velikom stilu

Mornar je ove sezone imao sve ono što je nedostajalo konkurenciji, a najviše od svega - ozbiljan igrački kadar, sa dosta igrača koji imaju i prvoligaško iskustvo. Jedan od njih je Ermin Seratlić, bivši igrač OFK Titograda, Budućnosti, Rudara, internacionalac u Poljskoj...

- Od početka je cilj bio direktan plasman u Prvu ligu. Ostvarili smo ga odličnim igrama u drugom dijelu sezone u kojima smo pokazali da smo najkvalitetniji. U fantastičnoj smo seriji rezultata, želimo da tako i završimo prvenstvo u posljednja dva kola - rekao je Seratlić.

Rivali su bili Kom, Arsenal, u jednom momentu i Igalo, Jedinstvo...

- Očekivali smo borbu s Komom, a ispostavilo se da je Arsenal dugo bio pravi rival, duže nego što se pretpostavljalo. Ipak, u direktnim duelima sa tim protivnicima smo slavili ubjedljivo, tu smo napravili razliku. Klub zaslužuje ovaj uspjeh, uprava je uradila veliki posao i ispoštovala sve što je obećala - istakao je Seratlić.

Bonus video: