Epidemija korone u argentinskom velikanu, 25 igrača zaraženo

U ovom trenutku su u ekipi samo desetorica zdravih igrača, a trener Marselo Galjardo na raspolaganju nema nijednog od četvorice golmana prijavljenih za ovo takmičenje, pa postoji velika mogućnost da duel neće biti ni odigran

4112 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Argentinski velikan River Plata objavila je u ponedjeljak novih pet slučajeva zaraze koronavirusom među svojim igračima, nakon što ih je već 20 bilo zaraženo tokom vikenda.

River Plate bi u noći između srijede i četvrtta (2.00 sata) po srednjevropskom vremenu trebalo da ugosti kolumbijski Santa Fe u utakmici 5. kola Kopa Libertadores.

U ovom trenutku su u ekipi samo desetorica zdravih igrača, a trener Marselo Galjardo na raspolaganju nema nijednog od četvorice golmana prijavljenih za ovo takmičenje, pa postoji velika mogućnost da duel neće biti ni odigran.

Prema pravilima Kopa Libertadores utakmica mora da bude odigrana, ako klub na raspolaganju ima barem sedmoricu igrača, pa su iz Rivera poručili da će ugostiti Santa Fe, jer bi u suprotnom "klub bio izložen kažnjavanju".

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) dopustila je klubovima da za Kopu Libertadores prijavi čak 50 igrača, ali River Plate ih na popisu ima samo 32.

Najveći je problem što nema golmana, pa će pokušati da dobije dozvolu da naknadno registruje 21-godišnjeg Alana Leonarda Diasa koji je u nedjelju branio u dvoboju argentinskog Liga kupa, u kojem je River poražen od Boka juniors.

River Plata je u ovom trenutku na drugom mjestu u grupe D grupne faze Kopa Libertadors s dva boda zaostatka za vodećim brazilskim Fluminenseom.

Bonus video: