Došljak - Lalević 13:9, sjever većinski podržao Savićevića

Za Došljaka je glasalo 13 prisutnih delegata, devet delegata je glasalo za Marka Lalevića, dok je jedan delegat bio uzdržan

9775 pregleda 24 reakcija 23 komentar(a)
Sa današnje Izborne skupštine, Foto: FSCG
Sa današnje Izborne skupštine, Foto: FSCG
Ažurirano: 18.05.2021. 18:23h

Vojislav Došljak, dugogodišnji predsjednik Udruženja klubova FSCG - Sjever, na današnjoj Izbornoj skupštini ponovo je izabran na tu funkciju.

Za Došljaka je glasalo 13 prisutnih delegata, devet delegata je glasalo za Marka Lalevića, dok je jedan delegat bio uzdržan.

Došljak će ovu funkciju obavljati u mandatnom periodu 2021-2025.

Delegati Skupštine takođe su većinom glasova podržali predlog za podršku kandidaturi Dejana Savićevića za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore.

Došljak se zahvalio na ukazanoj podršci i istakao da će Udruženje u narednom periodu, uz pomoć Fudbalskog saveza, nastaviti da razvija fudbal i fudbalsku infrastrukutru na sjeveru Crne Gore.

"Fudbal je na sjeveru Crne Gore uvijek bio važan segment života, dok su fudbalski radnici uvijek bili posvećeni radu sa svim kategorijama naših fudbalera i fudbalerki. Udruženje klubova je uvijek bio servis svim fudbalerima, fudbalerkama, trenerima, službenim licima i fudbalskim radnicima i sa tom praksom ćemo nastaviti i u daljem radu. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama, uz maksimalnu posvećenost svih nas, u narednom periodu značajno unaprijediti fudbalski ambijent na sjeveru naše zemlje, stvoriti optimalne uslove za odvijanje trenažnog procesa i odigravanje utakmica, odnosno učiniti da se novi fudbalski talenti razvijaju na pravi način u klubovima koji čine naše Udruženje. Siguran sam da će Udruženje imati punu podršku svih vas, predstavnika klubova, u nastojanjima da ostvarimo sve zacrtane planove i unaprijedimo fudbal na sjeveru Crne Gore", rekao je predsjednik Udruženja klubova FSCG – Sjever.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević čestitao je izbor Došljaku i naglasio da će FSCG u punoj mjeri pomoći ostvarenju svih zacrtanih ciljeva.

"Fudbalski savez je uvijek pružao podršku klubovima na sjeveru i nastaviće sa tom praksom i u narednom periodu. U nastojanju da na sjeveru Crne Gore stvorimo što više kvalitetnih mladih igrača, u saradnji sa lokalnim samoupravma, nastavićemo da unaprijeđujemo fudbalsku infrastrukturu i pružamo mogućnost za edukaciju stručnih kadrova. Uvjeren sam da ćemo na taj način pružiti najbolju moguću podršku Udruženju klubova i da ćemo svi zajedno biti ponosni na ostvarene rezultate", rekao je Savićević.

Vojislav Došljak je dugo prisutan u fudbalskim forumima, bio je član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza nekadašnje državne zajednice Fudbalskog saveza Crne Gore, već četiri mandata obavljao je funkciju predsjednika Sjeverne fudbalske regije Crne Gore, a već dugo je i potpredsjednik FSCG.

Bonus video: