Lev objavio spisak: Povratak Milera i Humelsa

Njemačka je u grupi F sa Francuskom, Portugalom i Mađarskom

2773 pregleda 0 komentar(a)
Povratak u reprezentaciju: Tomas Miler, Foto: REUTERS
Povratak u reprezentaciju: Tomas Miler, Foto: REUTERS

Selektor fudbalske reprezentacije Njemačke, Joakim Lev objavio je spisak kandidata za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Povratnici u reprezentaciju su Tomas Miler i Mats Humels - fudbaler Bajerna nakon tri godine pauze ponovo je u ekipi, baš kao i defanzivac Borusije Dortmund.

"Miler i Humels su imali dobru sezonu i mnogo mogu da nam doprinesu. Riječ je o fudbalerima, koji mogu da budu lideri na terenu. Znaju kako razmišljamo, našu filozofiju, a i ostali igrači ih poštuju", objasnio je odluku Lev, koji će se nakon Eura povući sa mjesta selektora.

Njemačka je na prethodnom Evropskom prvenstvu poražena u polufinalu od Francuske, dok je dvije godine kasnije na Mundijalu u Rusiji takmičenje završila u grupnoj fazi.

Euro je na programu od 11. juna do 11. jula, a Njemačka je u grupi F sa Francuskom, Portugalom i Mađarskom.

Prvenstvo se igra širom kontinenta, a Njemačka će svoje utakmice u grupi igrati na "Alijanc areni" u Minhenu.

Njemačka će prije šampionata odigrati dva prijateljska duela - sa Danskom 2. juna i sa Letonijom pet dana kasnije.

Golmani: Bernd Leno (Arsenal), Manuel Nojer (Bajern), Kevin Trap (Ajntraht Frankfurt)

Odbrana: Matijas Ginter (Borusija Menhengladbah), Robin Gosens (Atalanta), Kristijan Ginter (Frajburg), Marsel Halstenberg (RB Lajpcig), Mats Humels (Borusija Dortmund), Lukas Klosterman (RB Lajpcig), Robin Koh (Lids junajted), Antonio Ridiger (Čelsi), Niklas Zile (Bajern).

Vezni red i napad: Emre Džan (Borusija Dortmund), Serž Gnabri (Bajern), Leon Gorecka (Bajern), Ilkaj Gindogan (Mančester siti), Kai Haverc (Čelsi), Jonas Hofman (Borusija Menhengladbah), Džošua Kimih (Bajern), Toni Kros (Real Madrid), Tomas Miler (Bajern), Džamal Musijala (Bajern), Florian Nojhaus (Borusija Menhengladbah), Liroj Sane (Bajern), Kevin Voland (Monako), Timo Verner (Čelsi).

Bonus video: