Spisak Škotske za Euro: Svi iz domaće i engleske Premijer lige

Škotska će igrati u grupi D sa Engleskom, Češkom i Hrvatskom

2997 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Škotske na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu proslavljaju odlazak na Euro, Foto: REUTERS
Fudbaleri Škotske na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu proslavljaju odlazak na Euro, Foto: REUTERS

Selektor fudbalske reprezentacije Škotske, Stiv Klark objavio je spisak igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Na spisku su igrači iz škotske i engleske Premijer lige, osim Džeka Hendrija, koji je trenutno u Ostendeu na pozajmici iz Seltika. Tu su i mladi igrači poput Čelsijevog igrača Ben Gilmura (19 godina), Rendžersovog Nejtana Patersona (19) i Seltikovog fudbalera Dejvida Turnbula (21). Oni su nastupali za mladu selekciju Škotske i prvi put su uvršteni na spisak A selekcije.

Škotska je posljednji put na Euru učestvovala 1996. godine u Engleskoj, a posljednje veliko takmičenje im je Mundijal u Francuskoj 1998. godine.

Škoti su - uz Mađarsku, Slovačku i Sjevernu Makedoniju - jedna od četiri selekcije, koja je plasman na predstojeći Euro izborila kroz plej-of Lige nacija. U odlučujućem meču, Škoti su u Beogradu savladali Srbiju nakon izvođenja penala.

Na Evropskom šampionatu Škotska će igrati u grupi D sa Engleskom, Češkom i Hrvatskom. Mečeve sa Hrvatima i Česima igraće na "Hempden parku" u Glazgovu, dok je utakmica sa Englezima na "Vembliju".

Na tribinama u Glazgovu biće najviše 12 hiljada navijača.

Prije prvenstva, Škoti će odigrati dva prijateljska duela - protiv Holandije 2. i Luksemburga 6. juna.

Golmani: Kreg Gordon (Harts) Dejvid Maršal (Derbi), Jon Meklaholin (Rendžers)

Odbrana: Lijam Kuper (Lids), Deklan Galager (Madervil), Grant Henli (Norič), Džek Hendri (KV Ostende, na pozajmici iz Seltika), Skot Mekena (Notingem forset), Stiven Odonel (Madervil), Nejtan Paterson (Rendžers), Endi Robertson (Liverpul), Greg Tejlor (Seltik), Kiran Tirnei (Arsenal)

Vezni red: Stjuart Armstrong (Sautempton), Rajan Kristi (Seltik), Džon Flek (Šefild junajted), Bili Gilmur (Čelsi), Džon Megin (Aston Vila), Kalum Mekgregor (Seltik), Skot Mektomini (Mančester junajted), Dejvid Turnbul (Seltik)

Napad: Če Adams (Sautempton), Lindon Dajks (KPR), Džejms Forest (Seltik), Rajan Frejzer (Njukasl), Kevin Nisbet (Hibernijan)

Bonus video: