Titograd se ne predaje, 90 minuta za opstanak: Roganović donio prvu pobjedu od februara

OFK Titograd - Dečić 1:0, golom Marka Roganovića u 65. minutu. Da bi otišao u baraž za opstanak, Titograd u posljednjem kolu mora da pobijedi u Nikšiću, ali i da se nada da će Petrovac izgubiti u Tuzima

7275 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

OFK Titograd se ne predaje, kolo prije kraja matematički još ima šansi da sačuva prvoligaški status.

Slamku spasa "romantičarima" je donijela prva pobjeda od 23. avgusta, nakon 13 mečeva bez trijumfa - protiv Dečića 1:0, ali i poraz Petrovca kod kuće protiv Zete (0:2).

Da bi otišli u baraž za opstanak fudbaleri OFK Titograda moraju da pobijede Sutjesku u Nikšiću u posljednjem kolu, ali da se nadaju da će Petrovac izgubiti na gostovanju Dečiću.

U svakoj drugoj varijanti na mečevima kraj Bistrice i u Tuzima - Titograd će izgubiti prvoligaški status, vratiti se u Drugu ligu gdje je posljednji put bio prije 11 godina, 2010.

U međuvremenu, nakon povratka u elitu, OFK Titograd je osvojio titulu i dva trofeja Kupa.

Dečić, koji nije imao izraziti takmičarski motiv, porazom je izgubio šansu da bude drugi na tabeli (to mjesto je i matematički osvojila Sutjeska), a posljednje kolo odlučiće da li će biti treći ili četvrti. Tuzani u svakom slučaju idu u kvalifikacije za Ligu konferencija, novoformirano takmičenje Uefe.

Prelomni momenat duela na Starom aerodromu dogodio se početkom nastavka, u 48. minutu, kada je napadač domaćih Mandić oduzeo loptu Nikoliću iz Dečića, ovaj ga faulirao kao posljednji igrač odbrane, a sudija Radovanović mu pokazao direktan crveni karton.

Brnović je bio zamalo neprecizan iz slobodnog udarca sa same ivice šesnaesterca, ali je 17 minuta kasnije sjajno centrirao iz prekida, pravo na glavu beka Marka Roganovića, koji je zakucao loptu u mrežu.

Sa igračem više, domaći su sačuvali 1:0 i napokon stigli do pobjede koju su zaslužili na nekoj od prethodnih pet-šest utakmica.

Da li je ova stigla prekasno?

Bonus video: