Niko ga nije želio iz CFL-a, sad trese mreže u puno jačoj ligi

"Nisam preskočio jednu, već deset stepenica. Odjednom sam se našao na terenu protiv igrača koje sam do juče gledao na televiziji - Rosickog, Baroša, Danija", kaže Đuranović, napadač praške Dukle
105 pregleda 12 komentar(a)
Uroš Đuranović, Foto: Dukla Prag
Uroš Đuranović, Foto: Dukla Prag
Ažurirano: 29.11.2017. 12:06h

Uroš Đuranović je prošle sezone bio jedan od najzapaženijih igrača Dečića, u najboljoj sezoni tima iz Tuzi ikada u CFL-u.

Uzeo je papire po završetku prvenstva, tražio je novi klub, no niko iz naše Prve lige nije bio zainteresovan.

"Jedini klub koji me je kontaktirao bila je Mladost iz Lješkopolja, koja je tada ušla iz Treće u Drugu ligu", priča Đuranović.

Samo pet mjeseci kasnije, ovaj 23-godišnji napadač nosi dres Dukle iz Praga, člana češke elitne divizije.

I ne samo da je član kluba iz mnogo boljeg prvenstva nego što je CFL, već igra, trese protivničke mreže...

U subotu je tako postigao dva gola u pobjedi protiv Mlade Boleslav (4:1).

I sam prelazak u Duklu bio je netipičan...

"Nisam ljetos imao klub i pristipio sam akciji Sindikata fudbalera, koji je organizovao trening kamp i turnir u Zagrebu za igrače bez ugovora. Objeručke sam prihvatio taj poziv, imali smo sjajne uslove, kvalitetne treninge koje je vodio Zoran Mijović. Igrali smo i utakmice, protiv Spartaka, Rada... Onda je stigao poziv iz Dukle, da dođem u Prag da me pogledaju tri dana. Odbio sam jer sam želio da ispoštujem ljude iz Sindikata i odigram turnir u Zagrebu", priča Đuranović.

"U Dukli su bili iznenađeni mojom reakcijom, ali srećom zvali su me ponovo i poslali mi kartu direktno iz Zagreba u Prag", ističe fudbaler koji je, osim u Dečiću, igrao za Mogren, Isrku i Javor, a dva puta je nosio dres mlade reprezentacije Crne Gore.

I tako je počela “češka bajka”...

"Položio sam test i dobio ugovor na dvije godine. Nije bilo lako, naročito u početku, morao sam da radim naporno, i kolektivno i individualno, da se adaptiram, jer nisam preskočio jednu, već deset stepenica. Odjednom sam se našao na terenu protiv igrača koje sam do juče gledao na televiziji - Rosickog, Baroša, Danija".

Deset mečeva odigrao je Đuranović, u dosadašnjih 15 kola, a u prvom meču u kojem je bio starter postigao je dva gola.

"Zadovoljan sam kako sam se snašao, kako se odvijaju stvari, s obzirom na to da sam došao na 'mala vrata', kao potpuno nepoznat na ovom tržištu. Već na pripremnim mečevima sam davao i namještao golove, uklopio se u ekipu. Naravno da nisam bio starter na početku sezone, ali sam dobijao sve meću minutažu koju sam znao da iskoristim", zaključio je Đuranović.

Bonus video: