Budućnosti pehar i rekordi, Jezero se borilo do kraja

Kapitenu Budućnosti, Petru Grbiću, pehar šampiona uručio je Miodrag Radulović, selektora reprezentacije Crne Gore

3411 pregleda 35 reakcija 0 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Fenomenalnih uvodnih 15 minuta bilo je dovoljno Budućnosti dovoljno za pobjedu nad Jezerom (3:2), u meču koji je imao svečanu uvertiru - kapitenu Budućnosti, Petru Grbiću, pehar šampiona uručio je Miodrag Radulović, selektor reprezentacije Crne Gore.

"Plavi" su u meč ušli naoštreni, iako im je u rezultatskom smislu meč bio nebitan.

Na kraju, oborili su i dva rekorda - najviše pobjeda (26), najviše osvojenih bodova (82) u jednoj sezoni za 15 sezona fudbala u Telekom 1. CFL

Već do 11. minuta bilo je 3:0 za domaće.

Festival golova je u 4. minutu otvorio Draško Božović. Nakon što je Mijović oboren na ivici šesnaesterca, Božović je lukavo po zemlji prevario živi zid i iznenadio golmana.

U 10. minutu pogodio je kapiten Grbić iz penala. Nespretno je u svom kaznenom prostoru reagovao kapiten gostiju, Meldin Drešković....

Samo minut kasnije Budućnost je stigla do trećeg gola. Šutirao je Ivanović, a u namjeri da otkloni opasnost loptu je zakačio Drešković i poslao je u sopstvenu mrežu.

Jezero se nakon uvodnog šoka probudilo i gosti su polako uspjeli prvo da se oslobode presinga domaćina, a zatim i da kreiraju konkretnije akcije.

Prvi gol Jezera je djelo je najboljeg strijelca Ndujea Mujecija u 24. minutu - šutirao je sa 30-ak metara, lopta promijenila pravac od stopala igrača Budućnosti i Dragojević nije mogao da reaguje.

U tim trenucima i pored primljenog gola, šampion je izgledao je prilično opušteno, ali je mogao i do četvrtog gola. Grbić je probio po strani, odigrao povratni pas na ivicu šesnaesterca, gola odakle je Božović pokušao da plasira, ali je lopta završila pored gola.

I onda 44. minut i drugi gol gostiju. Nakon ubačaja sa desne strane Pavlović je šutirao glavom, Dragojević uspio da odbije loptu koju je na kraju iz drugog pokušaja u mrežu sproveo Pavlović.

U drugom poluvremenu Budućnost nije pokazivala prevelike ambicije da napadne gol Jezera, dok su gosti imali prilično jalovu inicijativu.

Najbliži golu bili su u nadoknadi vremena nakon kornera, ali su se u rikošetu bolje snašli domaći i otklonili opasnost.

Jezero je poraženo poslije sedam mečeva, a u poslednjem kolu u direktnom duelu sa Iskrom odlučivaće o prvoligaškoj sudbini...

Bonus video: