Engleski paradoks: Penzioner Big Sem će zarađivati više od Zidana

Alardajs (63) je, inače, nakon što je napustio Kristal palas na kraju prošle szone kazao da ide u penziju, ali se kasnije predomislio, najavivši da bi još radio kao trener, ali ne u klubu
1 komentar(a)
Sem Alardajs, Foto: Reuters
Sem Alardajs, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.11.2017. 11:11h

Nema dileme da će Sem Alardajs, trener sa najkraćim stažom na klupi engleske reprezentacije, u naredna dva dana preuzeti Everton.

Svi engleski mediji javili su da je dogovor blizu, da je napredak u pregovorima postignut i da bi bilo iznenađenje da dođe do preokreta.

Tačka sporenja bila je visina ugovora, a mediji javljaju da su dvije strane našle rješenje - Big Sem će zarađivati šest miliona funti godišnje na "Gudison parku".

U ovom slučaju ogleda se, međutim, i apsurdnost engleskog fudbala - Alardajs, bivši trener Prestona, Blekpula, Njukasla, Boltona, Blekburna, Vest Hema, Sanderlenda i Kristal Palasa, čovjek koji je englesku selekciju vodio na samo jednoj utakmici, a klupu napustio nakon što su mediji otkrili da ima "dilove" sa agentima, zarađivaće više novca od trenera Reala.

I to prilično - godišnja plata Zinedina Zidana je 4,5 miliona funti, 1,5 miliona manje od buduće Alardajsove.

Alardajs (63) je, inače, nakon što je napustio Kristal palas na kraju prošle szone kazao da ide u penziju, ali se kasnije predomislio, najavivši da bi još radio kao trener, ali ne u klubu.

Šest miliona razloga dobiće da promijeni odluku.

Bonus video: