Blater o optužbama za seksualno uznemiravanje: Njena prošlost sve govori...

"To su gluposti. Samo pogledajte njen CV i vidjećete o kakvoj je osobi riječ. Ništa se nije dogodilo", rekao je Blater
60 pregleda 1 komentar(a)
Blater, Foto: Reuters
Blater, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.11.2017. 20:23h

Bivši predsjednik FIFA Sep Blater, koji je kažnjen sa šest godina van fudbala zbog korupcije, demantovao je optužbe američke fudbalerke Houp Solo za seksualno uznemiravanje.

Solo je prije 20-ak dana optužila Blatera da ju je "uhvatio za zadnjicu" tokom ceremonije dodjele nagrada najboljim igračima i igračicama 2013. godine.

"To su gluposti. Samo pogledajte njen CV i vidjećete o kakvoj je osobi riječ. Ništa se nije dogodilo", rekao je Blater.

Solo je u intervjuu za "Gardijan" rekla da je bila u potpunom šoku zbog toga što je Blater uradio, te da je dugo čekala da se sretne s njim i u oči mu kaže sve što misli.

Blaterovo pominjanje njenog CV-ja i njene prošlosti, vjerovatno, se odnosi na to što je Solo imala problema sa zakonom.

Ona je 2014. godine optužena za nasilje u porodici, ali su optužbe odbačene. Solo je, takođe, dva puta bila pod suspenzijom Američkog fudbalskog saveza, jednom zbog nediscipline, a zatim i zbog izjave, i kojoj je igračice Švedske nazvala "kukavicama", nakon poraza u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

Naravno, Blater tek nije cvjećka, jer su njegovih 17 godina vladavine svjetskim fudbalom obilježile brojne kontroverze i optužbe za korupciju.

Blater je danas, gostujući na francuskom radiju "RMC", rekao i da je dobio poziv Vladimira Putina da bude njegov gost na Svjetskom prvenstvu, te da je poziv prihvatio.

Bonus video: